Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2011, week 24

Van de straat in Leiden

dagcolumn
4.3 met 10 stemmen 278
Een wildplasser in het Gangetje heeft een pink van de politie gebroken. Ze vroegen hem terwijl hij stond te plassen wie hij was. Maar omdat de man niet kon aantonen dat hij was wie hij zei dat hij was werd hij ingerekend. Eenmaal op het bureau nam hij driftig afstand en brak daarbij de pink van een agent. Met pepperspray werd de man later weer benaderbaar.
Een groene Opel Corsa wilde vanaf de Hoge Morsweg een andere kant op dan de verkeersregelaar aangaf. De bestuurder pikte dat niet, stapte…

Yuppenterreur

dagcolumn
4.0 met 18 stemmen 280
Al in mijn early fourties begon de HRM unit mij te wijzen op de naderende ouderdom. ‘Onderschat het niet hoor, het valt niet mee.’ De jongens en meisjes van de unit stortten hun pas geleerde knowhow uit over mijn hoofd. Op dat hoofd by the way groeide nog geen enkele grijze haar. Mij werd echter te verstaan gegeven dat ik het wat rustiger aan moest doen. En dat ik als coach van jongere werknemers enorme meerwaarde kon hebben.
Natuurlijk trapte ik er niet in. Van een oudere collega had ik…

Ambiance

dagcolumn
2.8 met 6 stemmen 171
De entree van een gemeentehuis zegt vaak veel over de organisatie erachter. Ik hoop niet dat dit ook voor Den Haag geldt. Wie daar een nieuw paspoort komt halen, komt een enorme grote witte hal binnen – een hal die schijnbaar bedoeld is om je klein te maken. Voor de wachtenden zijn rijen kubussen geplaatst – zonder leuning. Het is niet de bedoeling dat u er lang blijft wachten. Toch zitten er fatsoenlijke burgers te wachten op hun beurt. Nummer N 352, roept een lichtbord op.
Het gebouw…

Oud zijn, jong voelen

dagcolumn
3.4 met 7 stemmen 213
Ach ja, we worden allemaal ouder. Dat cliché overvalt me regelmatig. Deze week ook weer, terug fietsend van een gesprek met een vroegere vriend. Jaren niet gezien en dan merk je ineens hoe oud iemand geworden kan zijn en hoe oud je zelf bent.
Maar de zon scheen en ik kwam toevallig langs een ijssalon, dus hup, even wat verfrissing. Voor mij stonden twee oude dames. Ze deden er lang over om een keus te maken. Ze vertelden elkaar welke smaken ze lekker vonden. Nadat ze eindelijk allebei twee…