Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2011, week 30

Loretta staat voor aap en de Grachtengordel heeft 't gedaan

dagcolumn
4.7 met 7 stemmen 229
Amsterdam wil maar niet echt zomeren. Misschien door Loretta Schrijver. De Gooische presentatrice afgedankt door MAX goed voor Koffietijd. Deed eerder RTL Nieuws met Jeroen Pauw met wie ze ook in het echt ging. Een droomstel dat zoals vaak bij droomstellen uit elkaar fladderde. De in 2005 populairste nieuwslezer(es) kwam 31/05/2011 naar Amsterdam. Om vóór de AH achter de Dam de apeneditie van daklozenkrant Z te verkopen. Vanuit een lentegevoel.
Niks impulsiefs. Loretta is voice-over voor…

Brief aan Anders Breivik

dagcolumn
3.5 met 18 stemmen 272
Hoe voelt dat nou? Zevenenzeventig moorden op je geweten. Al die onschuldige mensen neergemaaid, of opgeblazen. Zevenenzeventig maal zevenenzeventig levens van nabestaanden gebroken. Zevenenzeventig maal zevenenzeventig maal zevenenzeventig landgenoten en geestverwanten in trauma achtergelaten. Laat je antwoord ook maar. Ik weet het al. De zelfgenoegzame glimlach om je mond daags na je moordpartij spreekt boekdelen.
Je deed het voor een hoger doel, zeg je? Nu even niet maar over zestig jaar…

Eiken geduld

dagcolumn
3.4 met 5 stemmen 151
Vandaag leerde ik pas wat geduld was. Ik leefde in de veronderstelling dat ik een geduldig mens ben. Zo heb ik haast meer katten uit bomen gekeken dan er katten in bomen zaten en ook anderen roemen mij soms om mijn geduld. Maar bij wat ik vanochtend las, is mijn gedrag kinderspel. Of dat nog niet eens.
Kunt u wachten tot een eik is volgroeid? Ik weet niet of ze het nu nog kunnen, maar in Norg konden ze het vroeger wel. Daar is een bosje, Norgerholt genaamd. Het is niet een heel groot bos, maar…

Meditatie

dagcolumn
2.1 met 19 stemmen 302
Aangezien ik zo af en toe nog wel eens rare dingen meemaak in dat leventje van mij probeer ik één keer in de zoveel tijd tot rust te komen door een meditatie-cd op te zetten. Dat is zo’n cd met rustgevende klanken van waterval tot panfluit zeg maar.
Dus, als het me weer eens tot het spreekwoordelijke hier zit, pak ik mijn laptopje en ga op zoek naar dat verdomde mapje ‘Meditatie’. Op dat moment is het een verdomd mapje want ik sta al stijf van de stress en omdat ik het mapje niet zo…

Verliezers

dagcolumn
4.4 met 11 stemmen 167
Met gemengde gevoelens hebben we de afgelopen week gekeken naar verliezers. Bijvoorbeeld Alberto Contador en Amy Winehouse. Eigenlijk zijn ze niet met elkaar te vergelijken, maar een kleine overeenkomst is er toch.
Contador won een paar jaar met overmacht de Tour de France en wilde nu in Italie én Frankrijk winnen. Er zat een luchtje aan zijn succes. Een mini luchtje van 0,01 gram weliswaar, maar toch. Contador koos eieren voor zijn geld. Hij had geen zin meer in smoezen over vervuild vlees.…

Acteren voor beginners

dagcolumn
4.8 met 33 stemmen 332
‘Valt er iets te vieren misschien?’
Ik word nochtans niet alle dagen aangesproken door mensen die ik niet ken. Maar deze keer was het anders: het was 21 juli, nationale feestdag der Belgen, en ik had mijzelf gedrapeerd in een zwartgeelrode vlag, een muts opgezet in de nationale driekleur en de wangen navenant geverfd.
‘Ik vrees dat er inderdaad niet veel te vieren valt,’ antwoordde ik, ‘ik ben op weg naar de koning, vermomd als echte Belg, om hem een dosis Rilatine toe te dienen,…