Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2011, week 35

Indrukken uit de natuur

dagcolumn
3.7 met 12 stemmen 306
Voor wie door de regen
heen keek viel er hier weer
zoveel te genieten
dat ik zeg snuif…

Kraakje zetten

dagcolumn
3.7 met 19 stemmen 230
Kraak, hoor ik ergens buiten. O, denk ik, er waait een fiets om. Maar bij een volgend kraak ga ik kijken. Er is al twee keer ingebroken bij de buren. Zie ik daar een schim voorbij het donkere raam van de buren flitsen? Ik storm met mijn mobiel in de aanslag naar buiten. Als ik een bovenraam bij hen zie openstaan weet ik dat het foute boel is. Ik bel de politie. De dienstdoende agent vraagt me bij de buren naar binnen te gluren. Ziet u vreemde mensen?
Mezelf wijsmakend elke zware jongen bij de…

1-9-2011

dagcolumn
3.3 met 7 stemmen 186
Bij hun in de PC, Jort Kelder en consorten, ging het afgelopen week over tassen. Handtassen. Jort interviewde voorbijgangers en een expert Bodo Breg gaf wat inhoudelijke informatie: “Elke vrouw heeft minimaal tien twaalf tassen.”
Ik weet niet hoeveel handtassen mijn vrouw heeft, maar zeker geen tien. Vier misschien. Maar ik ben dan ook niet rijk. Net als de meeste mensen. Ik lees boeken, bijvoorbeeld een boek waarin je wordt aangeraden om niet mee te doen met de statusrace, omdat we daar…

lucht

dagcolumn
3.4 met 15 stemmen 359
Als er iets is wat de afgelopen weken de aandacht opeiste, dan is het wel lucht. Inktzwarte lucht op Pukkelpop. Groene lucht boven Brabant, onweer boven Arnhem. Prachtige wolkenformaties langs de kust. Waterhozen bij Katwijk en Vlieland. Maar ook: vreugdesalvo’s in de lucht in Libië. Wie het nieuws gevolgd heeft, kon er niet omheen. Wie goed omhoog heeft gekeken ook niet: veel lucht, deze nazomer.
Mooi al die aandacht. Het is een beetje het stiefkind van de vier elementen. Niet in de…

Laat ze hangen

dagcolumn
4.4 met 36 stemmen 516
Veertien dagen eet ik al gezond. Niet dat ik veel verschil merk, maar ik hou vol, al was het maar om mijzelf wijs te maken dat het een investering in de toekomst is. Ik las nu zelfs elke week een vleesvrije dag in, omdat ik wil dat de dieren die ik laat leven deelgenoot worden van mijn goede voornemens. Dan eet ik quorn. Het ziet eruit als vlees, maar het is, ja, wat is het eigenlijk? Iets met paneermeel rond, zodat je niet ziet dat het geen vlees is. Op de verpakking staat in grote letters:…