Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2011, week 37

Cruijff Dirk Hillen & Hamilton online

dagcolumn
3.3 met 9 stemmen 367
Er wordt wat afgetongd deze week aan vierkante pannenkoeken. Nieuw bij Dirk, 8 per €. Waarbij verzadigvragen breinen somtijds nerveus overpannen. Kun je er hutjeswanden van vouwkneden? Of na doorschimmeling mozaïsch mee bekleden? Zijn ze met zoete toppings nog delicaat te crêperen?
Op een pannenkoekenmatch te Bussum stond vervierkanting centraal. Winnaar Eefje Schoone(Velzen) met vierkante eieren. De uitslag wordt bestreden. Er zijn geen stilstaande beelden van.
De Vrijwilliger…

Mijn probleem met de Heilige Maagd

dagcolumn
3.9 met 36 stemmen 473
Dank Maria voor je hulp. Blijf helpen lieve Moeder Gods. Waar je ook komt, overal vind je ze. De Mariakapelletjes. Behangen met eerbetoon aan de Heilige Maagd uit wie Gods Zoon is geboren. De Rooms Katholieke kerk liep de laatste tijd forse deuken op. Uitlatingen van rechts-radicale kardinalen en een zee aan pedofiele zonde ten spijt, het geloof in de wondere kracht van de moeder van Jezus staat fier overeind.
Het is ook een ijzersterk format. Mocht Maria niet bestaan, ze zou vandaag worden…

Het Rutte-syndroom

dagcolumn
4.3 met 3 stemmen 283
Vanochtend werd ik wakker met een ernstig geval van Rutte-syndroom. U kent de ziekte wellicht ook wel. Het is een heel ernstige ziekte met allerhande bijwerkingen die ik u zal besparen, maar voor degenen die het niet kennen: het Rutte syndroom bestaat daaruit, dat je wenst dat Balkenende weer premier wordt.
Ik werd vanochtend wakker met die nachtmerrie.
Nu zijn er wellicht tal van CDA-ers die dat syndroom ook hebben en er eigenlijk best gelukkig mee zijn, maar voor PvdA-ers is het een zeer…

Zorgeloos

dagcolumn
3.2 met 11 stemmen 243
De toekomst van een groot deel van ons ligt in het zorgcentrum, zoveel is zeker. Op je 60-ste is de kans op dementie 1%, boven de 90 wordt het 40%. Met deze zekerheid trappen we af op de open dag in het zorgcentrum Mariengaarde, Aarle Rixtel. We zijn in dit geval de vertegenwoordigers van de 'sandwichgeneratie'. Thuis schoppen een stel pubers een geoliede gang van zaken geregeld in het honderd. En elders, vaak ver weg, woont vader of moeder. Zelfstandig, maar wel met de nodige zorg. Vanavond…

11 september

dagcolumn
4.7 met 19 stemmen 296
Ik weet niet waar ú was op 11 september 2001, maar ik zat in Mauritius. Minder dan het paradijs moet u zich daar niet bij voorstellen.
Ik weet niet waar u vandaag bent, maar ik ben er even niet.
Johan De Smet11 september 2011Lees meer…