Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2011, week 4

Poëzie Op Pootjes. Ja haha. Met Vleugeltjes.

dagcolumn
3.2 met 5 stemmen 291
Waar wordt een mens meer dichter dan bij de gloeiende massa van Den Haag? De stad gebouwd op een vulkaan, ongeveer 100 km2 groot. Binnen coördinaten 52°05' NB 4°18' OL, oppervlakte vrijwel gelijk aan de Eyjafjallajökull op IJsland. De vulkaan die met asregen ons continent wekenlang in 2010 verduisterde.
Iedere duurzaam in Den Haag gevestigde trilt in lichte mate en voelt bovengemiddeld warm aan. Vulkanisch zegt de seismografie.

De vulkaan slaapt al miljoenen jaren. Wij allen weten, dat…

Discrimineer je mee?

dagcolumn
4.1 met 12 stemmen 310
Ongeoorloofd onderscheid maken tussen groepen. Vroeger was dat not done maar nu dreigt het een gezelschapsspel te worden. Doe je er niet aan mee dan ben je niet in, lig je eruit, durf je geen stelling te nemen, ben je een watje.
Moslims waren al een tijdje vogelvrij. Een beetje moslim moet haast wel een neef hebben die het leuk vindt om met een bom in zijn rugzak rond te lopen. Of zal wel elke week op zijn balkonnetje een schaap kelen.
Dat dankzij Arabische invloeden en moslimcultuur ons…

Verzet

dagcolumn
2.7 met 3 stemmen 189
Martin Bosma is de ideoloog van de PVV en is, althans dat zegt hij, geen NSB-er of fascist. Dat kan zo zijn, maar het valt mij wel op dat hij in column in de NRC van 26 januari merkwaardigerwijs Doekle Terpstra en mevrouw Ter Horst rekent tot een verzetsbeweging.
Een verzetsbeweging? Tegen wie? Als ik het artikel goed begrijp is het een verzetsbeweging tegen de PVV. Nu wil ik niet flauw zijn, maar over het algemeen zijn verzetsbewegingen actief tegen dictaturen die democratische oppositie…

Negenennegentig cent

dagcolumn
3.3 met 3 stemmen 210
Laat ik eens iets nieuws proberen, dacht ik toen ik voor het rek stond in de supermarkt. Wat doet er nu even niet toe, iets voor op het brood. Kom op, nieuw jaar, doe eens gek, zo iets. Niks geen aanbieding, kortingsactie of restant van een reclameactie, nee gewoon een spontane aankoop van mezelf.
Toen ik het bij de kassa op de loopband zag liggen kreeg ik al weer spijt. Maar ik kon niet meer terug want achter mij stond een struise dame met een norse blik het pad te versperren. Bovendien was…