Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2011, week 6

Lucas Cranach verdacht om Venus in Metro

dagcolumn
3.1 met 7 stemmen 682
Waaraan denken wij, nijvere hbs-veteranen, bij de 16e eeuw?
Uiteraard aan kaneel uit Portugal ontdekkingsreizen Alva tomaat die grosse Wundartzney door Paracelsus Copernicus la Pléiade Beeldenstorm aardappels bloed Michelangelo Zwingli tabak de pest Erasmus Conquistadores Shakespeare de pokken Inquisitie Mercator Bartholomeüsnacht de haakbus gevolgd door het musket.
Allemaal historische punten die wij met verlichte lijntjes groots en meeslepend tot inzichten verbinden.
Helaas niet dat ware…

Koopwoede bij vrouwen

dagcolumn
3.9 met 12 stemmen 2.613
Iets voor negenen in de winkelstraat. De eerste rolluiken gaan luid rammelend omhoog. Als ik een hoek omga zie ik een groep mensen oversteken. Klakkend met hun hakken op de tegels racen ze aan me voorbij. Zie ik het goed? Jazeker. Allemaal vrouwen. Blik gefocust, tas strak in de hand geklemd. Met haar allen stuiven ze een pui in waarvan de luiken zojuist open schoven. Op de etalageruit staat in schreeuwende kapitalen: OPHEFFING!! NU ALLE SCHOENEN 90 % KORTING !!!

Oké. Duidelijk. Vrouwen en…

De geblondeerde Mozart

dagcolumn
2.8 met 4 stemmen 185
Hieronder een eerdere versie van de toespraak van Geert Wilders:
“Overal in Europa fungeerden de elites als beschermers van een ideologie die al veertien eeuwen uit is op onze vernietiging. Een ideologie die voortkomt uit de woestijn en alleen maar woestijnen kan voortbrengen, omdat ze de mens geen vrijheid gunt.
De geblondeerde Mozart, de geblondeerde Gerard Reve, de geblondeerde Bill Gates …
Ze bestaan niet, want zonder vrijheid is er geen creativiteit.…

Waar zonnen?

dagcolumn
3.0 met 4 stemmen 196
Dit jaar wilde ik eens wat verder weg op zonvakantie. Niks Benidorm of Kreta. Het leek me wel leuk om een keer op een heel ander strand te gaan liggen, iets met kamelen er bij. Ik dacht aan Tunesië, Dubai of Egypte. Dus ik volg die revolutie in het zuiden met belangstelling. Tunesië leek me altijd een prima land. Niks mis mee, lekker aan de Middellandse zee in de zon bakken. Maar ineens stond mijn televisiescherm bol van de hysterisch schreeuwende mannen en krijsende vrouwen. Net zo…