Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2011, week 7

Wat doet 'n diploma ertoe?

dagcolumn
4.5 met 11 stemmen 222
Politicus is het enige beroep waar je geen papieren voor nodig hebt. Wij allen kunnen ongeacht opleiding wethouder Kamerlid of gedeputeerde worden. Wat let, zou je zeggen om dat, zoals ooit in Athene in de praktijk te brengen. Toch blijken de lager en middelbaar opgeleiden ver teruggedrongen. Plato zou applaudisseren: de besten door competentie delen onderling de macht. Hij bekritiseerde de Atheense democratie in Politeia omdat de ‘kennende klasse’ het alleen voor het zeggen moest hebben. …

80 op de snelweg

dagcolumn
4.0 met 12 stemmen 216
Het was halverwege de negentiger jaren dat premier Wim Kok achter een computer kroop. De media waren er als de kippen bij. Hij plaatste zijn benige vinger op het toetsenbord et voila ... de mp was op het wereldwijde web. Let op, een nieuw tijdperk. Maar, vroeg een uitgeslapen journalist, kan iedereen met die tijd mee? Zij die niet meekunnen, was het antwoord, kunnen gerust zijn, de overheid zorgt voor hen. Internet was een mogelijkheid voor erbij, niet in plaats van.
Inmiddels weten we beter.…

Drukte

dagcolumn
3.5 met 2 stemmen 175
In verband met grote drukte vervalt deze week de column van Jan Lunsing.
Redactie17 februari 2011Lees meer…

Eén roos

dagcolumn
3.5 met 4 stemmen 182
De winkels kleuren weer roze en rood, de harten springen je tegemoet. Valentijnsdag levert ook dit jaar een hoop overbodige prullen op. Maar ook wij, nuchtere Hollanders, moeten gewoon meedoen met die Amerikaanse uitvinding. Reclame en winkeliers houden ons voor dat zo'n rood hart of een bloemetje niet genoeg is. Een beetje Valentijnvent verwent z'n vrouw met een luxe cadeau. Dat is pas liefde!
Bij mij hebben vriendin, potentiële vriendinnen en vage liefdes rond 14 februari weinig kans. Dat…