Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2011, week 8

Gaan voor die stuifmeelkoerier!

dagcolumn
4.5 met 4 stemmen 191
Heeft een dichter nog invloed? Amsterdams stadsdichter Frank Starik trok erop uit deze week om Stedelijk en Rijksmuseum eindelijk weer open te krijgen. Stedelijk is weer vertraagd, zoals we inmiddels weten. Faillissement van verbouwer Midreth. Terwijl het Stedelijk in navolging van het Rijksmuseum vorig jaar ook had gekozen voor tijdelijke exposities. In een deel van het gebouw, als teken van leven en hoop in de overgang.
Niet het Stedelijk Museum heeft daarbij recht van praten, de Gemeente…

Politieke partijen? weg ermee

dagcolumn
4.6 met 26 stemmen 311
De verkiezingen komen eraan. Wat - alweer stemmen? Ja, dit keer voor de provinciale staten (PS). Niet onbelangrijk want de PS kiezen de Eerste Kamer. En als de meerderheid daarin uit oppositie bestaat kan de regering het erg lastig krijgen. In dat geval kan de Eerste Kamer elke wet van de regering blokkeren. Vandaar dat premier Rutte zich ook met de campagne is gaan bemoeien. Wilders, Verhagen en hij moeten er niet aandenken dat links het voor het zeggen krijgt in de Eerste Kamer.
Ja, ook ik…

Zonsondergang bij Scheveningen

dagcolumn
2.7 met 6 stemmen 230
Een man staat aan het strand van Scheveningen. Hij staart in de verste verte en ziet ze de zon de zee in zinken. Het zijn barre tijden. Een gure wind waait van het Binnenhof vandaan. Dat is ook de reden waarom hij met de rug naar het land staat. Het is koud.
Er is immers een man opgestaan die voor vrijheid strijdt. Maar het is een bijzondere vrijheid. Een heel raar soort vrijheid. Een vrijheid die de man daar op het strand bedrukt. Het is een vrijheid van godsdienst, maar niet van alle…

Arme student

dagcolumn
2.4 met 5 stemmen 175
Ach, we hebben allemaal in onze schooltijd wel eens wat overgeschreven toch? Ik wel, moet ik eerlijk bekennen. Veel was het niet, maar in een enkel geval kon ik niet bij de les zijn om een of andere duistere reden die ik vergeten ben. Gelukkig was er altijd wel iemand bereid om zijn of haar schrift uit te lenen. Dan kon die een volgende keer weer overslaan. Zo ging dat.
Tegen het einde van de schooltijd moest je natuurlijk wel bij de les blijven. Maar ook dan kon een beetje hulp van anderen…