Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2012, week 1

Frost Fool als David Jason

dagcolumn
5.0 met 4 stemmen 271
Hoe teleurstellend programmeerden onze publieke tv-zenders rond kerst & oud en nieuw. Wie van goeie films en detectives houdt kreeg vooral herhalingen voorgeschoteld. De Vlaamse en Nederlandse directies doen alsof ze voor ons kijkers los van elkaar bestaan. Maar voor kijkers is bij voorbeeld Millennium op Nederland een herhaling. Canvas heeft de serie al getoond. Treurig.
En als ze toch herhalen mag rond kerst meer kwaliteit verwacht worden. Waarom dan niet de prachtserie Cutting It uit de…

Gespleten mensen zien ze vliegen

dagcolumn
4.5 met 13 stemmen 243
50 miljoen reizigers boekten in 2011 een vlucht vanaf Schiphol. Huh? Het was toch crisis!
Tja, wat moet moet je ervan denken? Valt het toch wel mee met die crisis? Of zijn Nederlanders zo verzot op vliegen naar Verweggistan dat ze er hun laatste spaarcentjes voor over hebben. Of zelfs een dure lening voor afsluiten.
Er is nog een andere theorie mogelijk. Juist door de crisis wil men wegvluchten. Zo vaak mogelijk. Wég van die euromisère, weg van die hoge rekeningen, dat dreigend ontslag, die…

Don Quishocking

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 172
Don Quichot is bekend geworden door zijn strijd tegen windmolens. De oude Spaanse edelman waard nu rond langs de Groninger dijken en terpen en wil voorkomen dat er meer molens langs het Groninger wad worden gebouwd. Ze zouden lelijk zijn. Ondertussen laden de weergoden een centimeters dik pak regen op het land, het vlakke land, het Groninger land. Het water is niet meer weg te krijgen.
Maar is een windmolen lelijk?
Deze zomer was Ik in de Eemshaven en zag daar tientallen, misschien wel honderd…

Goede voornemens...

dagcolumn
3.0 met 7 stemmen 207
Omdat ik niet in de gelegenheid ben zelf een column te schrijven, deze keer opnieuw eentje van mijn vriendin Bianca. Veel leesplezier!
De decembermaand is weer voorbij. Sinterklaas is weer terug naar Spanje, de boom ligt weer in de doos op zolder en er is weer voor een vermogen aan vuurwerk de lucht in geschoten.
Na alle eet– en drinkpartijen en extra pakjes sigaretten is de tijd weer aangebroken om aan goede voornemens te gaan beginnen.
Afvallen, stoppen met roken en meer bewegen… Het…

Vuur

dagcolumn
2.6 met 8 stemmen 284
Vandaag vegen gemeentelijke reinigingsdiensten de resten van zeker 66 miljoen euro aan vuurwerk van de straat. Overblijfselen van knal- en lichteffecten om een nieuw jaar te markeren.
‘Afschuwelijk is het,’ zei mijn overbuurvrouw toen ik haar op oudejaarsdag op straat aansprak. Ze was zonder haar trouwe viervoeter. ‘Mijn hond is als de dood voor die knallen. Vanavond krijgt ie een slaappil.’ Haar ogen schoten vuur.
‘Voetzoeker’ riep van de andere kant van de straat een jongen…

Gelukkig Nieuwjaar

dagcolumn
4.6 met 24 stemmen 2.328
Op dagen als deze word ik overmand door grote droefenis. Alles wat geweest is, is voorbij, en wat nog komen moet, ligt nog veraf. Als men dan op zo’n dagen, tussen vroeger en later, komt aandraven met de beste wensen voor het nieuwe jaar en hou-me-tegen ‘een goede gezondheid, want dat is toch het allerbelangrijkste’, krijg ik pijnscheuten in maag en lies.
Daarom, aan al wie het waagt mij een Gelukkig Nieuwjaar te wensen, wens ik een jaar vol banken- en niercrisissen, begrotingstekorten,…