Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2012, week 10

Adel in de kunst

dagcolumn
4.3 met 6 stemmen 3.069
Zondagochtend ontving ik de volgende email:
’Geachte columnist',
'Uw onderschrift bij de foto gister leidde diep in mij tot onbedaarlijk hilarische taferelen. De python met prooi die pap wou zeggen!
Ik kan het nu niet laten te betrachten – vergeeft u mij als u mijn woorden platvloers recipieert - een vreemde duit in uw zakje te doen.’…

Advocaat een moordbaan?

dagcolumn
3.2 met 12 stemmen 303
300 euro per uur. Exclusief de kantoorkosten. Dat is wat de doorsnee advocaat rekent voor zijn of haar diensten. Als je verdachte bent en je hebt geen geld krijg je een advocaat toegewezen. De staat subsidieert. Maar ben je slachtoffer of gedupeerde en je verdient iets meer dan het minimumloon dan hang je. Je moet het volle pond betalen. Niet eerlijk? Ach, advocaten moeten toch ook leven.
Je moet het niet onderschatten, zo’n baan als advocaat. Hun kledingkast moet op en top bij de tijd zijn,…

Wat een spreker is die man

dagcolumn
4.0 met 6 stemmen 186
De televisie is een moordwapen. We zijn gewend aan televisieseries, cabaretiers, vlotte babbelaars, documentaireseries die moeiteloos woorden aaneen rijgen tot prachtige volzinnen met een begin, een midden en een daverend einde.
Maar een enkele keer zien we iemand hakkelen. De zin komt niet af. Halverwege gaat hij een andere kant op. De spreker blijft steken.
Dit kan aanleiding geven tot het idee dat we te maken hebben met een dom persoon. Of iemand die probeert te liegen en er niet uit komt.…

Opschoondag

dagcolumn
2.8 met 4 stemmen 165
Nooit geweten dat-ie er was, maar de nationale opschoondag komt er weer aan. Kan ik me iets bij voorstellen, dus wie weet ga ik ook meedoen. Je kunt je opgeven om zwerfvuil te gaan rapen. Prima, goed idee. Je kunt ook thuis of op je werk aan de slag om je computerbestanden op te schonen. Ook niet slecht, dat wordt kiezen. Of zal ik eindelijk eens die woonkamer een grote beurt gaan geven? Of de auto, die ziet er ook uit alsof-ie de laatste tien jaar permanent bewoond is.
De vrouw die bij mij in…