Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2012, week 19

Ruth's corset wringt

dagcolumn
3.6 met 10 stemmen 232
Twee debatten tussen zes kandidaat-lijsttrekkers voor het CDA brachten een ongekende wolk grijze en bleke vaagheden. Wat een verdriet.
Ook de acts der genomineerden maken weinig goed. Wat is zo’n Spies een tegenvaller, humor- en pointeloos strak in het streberspak. Nog teleurstellender Marcel Wintels. Qua engagement in avonduren bijklussende onderwijsmanager. Luxebeest. Verwend en beschermd.

Henk Bleker heeft humor maar lacht nu om zichzelf. Teveel ook en te vroeg. Dan werkt…

PostNL

dagcolumn
4.1 met 17 stemmen 479
Meneer de postbode, mag ik ook reclame? Ik onderbreek mijn postronde en kijk om in de ogen van een oudere dame die mij twee huizen is achtervolgd. O excuus, zeg ik, ik dacht dat er een nee-sticker op uw brievenbus zat. Ze legt me uit dat het een nee-sticker is tegen verkopers. Maar reclame wil ze wel. Weer wat geleerd in het vak postbezorger.
Het is crisis. Iedereen merkt het. Ook de schrijver van boeken en columns die het beleg van zijn brood zag verdampen. Dus wat doet de kunstenaar? Hij…

Socialisme is een goed idee

dagcolumn
3.0 met 5 stemmen 191
Socialisme is een goed idee, schreef Oscar Wilde, maar het kost zoveel avonden. En zo is dat. Neem nu mijzelf. Ik ben een schakeltje in een complexe organisatie. Ik ben secretaris van het Gewestelijk Bestuur van de PvdA, wat zoiets is als een verenigingsbestuur op het niveau van de provincie. Wij moeten ervoor zorgen dat er elke vier jaar voor de Provinciale Staten een lijst komt en elke vier jaar en verkiezingsprogramma. Verder moeten we een campagne helpen organiseren, maar omdat wij geen…

Foute keuze

dagcolumn
3.1 met 14 stemmen 338
Mijn naam is Borukcu.
Ik ben de moeder van Ziya Borukcu.
Een jongen die een verkeerde keuze heeft gemaakt
Koos voor een verkeerd bestaan…