Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2012, week 23

Piet Hein met Deens superei

dagcolumn
3.4 met 18 stemmen 407
Was er maar een elftal rond onze beste speler, Clarence Seedorf, gebouwd. Die gast heeft ’t allemaal: één keer raken, soepel sportief swingend atletisch aanvallen. We konden Van Persie - gemaakte aanvaller toch - omscholen tot Ausputzer. Met dreigblikken voor ledematen. Om opkomend één-tweetjes aan te gaan met Anita Robben Maher Clarence enz. Dan kan Robin uithalen, zoals Mansveld vroeger. Verliezen we - dan voetballend als een vrolijke harmonica.
De Denen gaan op zijn Hollands vrijuit…

In zijn

dagcolumn
4.0 met 13 stemmen 240
Veel mensen vinden het erger om voor saai te worden uitgemaakt dan voor moordenaar. Dus zijn ze bereid om in het openbaar zich te bescheuren om de grappen van Paul de Leeuw, ook al vinden ze er in hun hart niets aan. Om buitengesloten te worden aan de kantoorlunchtafel schijnt rampzalig te zijn. Dus kijk je naar Boer zoekt vrouw. Kun je tenminste lekker meelullen.
Uit de toon vallen doet de homo sapiens niet graag. Onszelf zijn is bijna onmogelijk als we prettig in de groep willen liggen.
We…

Lekker bakkie koffie

dagcolumn
3.5 met 2 stemmen 148
Op de Universiteit van Twente, maar het kan net zo goed ergens anders gebeurd zijn, heeft men besloten verschillende bedrijven offertes te laten maken voor het plaatsen van koffie, thee & soepapparaten. Na zorgvuldige afweging is daar één bedrijf uitgekomen dat nu alle apparaten op de universiteit mag plaatsen. Het personeel kan daar gratis koffie uit halen, terwijl studenten een bescheiden bedrag per drankje moeten neertellen.
Vroeger, ik spreek over de jaren tachtig, weet ik nog, werden er…

17

dagcolumn
3.0 met 8 stemmen 255
Mijn zoon is 17. Net 17 geworden. Oud genoeg om alles te doen waar je lang te jong voor was. En jong genoeg om niet al te zware verantwoordelijkheden te hebben. Alles ligt nog open. Er zijn meer vragen dan antwoorden. De ideale leeftijd. Ik weet niet hoe dit bij andere mensen zit, maar zolang er geen spiegel in de buurt is, voel ik me nog steeds een 17-jarige. In een aantal gevallen ken ik de antwoorden inmiddels, dat dan weer wel.
Want het is oppassen geblazen, voor volwassenen die zich 17…

De verzuurden

dagcolumn
4.1 met 32 stemmen 304
Er was weinig volk op de persconferentie van het meisje dat ons land vertegenwoordigd had op het eurovisiesongfestival en dat ik al eens graag Vlaams sletje noem, los van de onmiskenbaar morele bezwaren van hen die de vrije meningsuiting en het recht op ironie geen warm hart toedragen.
Ik mag ze al eens de verzuurden noemen, zij die geen gevoel voor humor hebben, die in buurtactiecomités zitten zodat ze overal kunnen tegen zijn, samen met gelijkgezinden. Tegen tegen tegen. Al kom ik ze liever…