Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2012, week 25

Thuis kon-ie worden opgehaald

dagcolumn
3.5 met 6 stemmen 4.382
Ongelooflijk acteur uit 1904 die bijna honderd nog speelde. Hij verhief zich pas tot mijn orde der onsterfelijken in 1983. Hoewel bij voorbeeld eerder in beeld als vader van Charles (Jeremy Irons), Edward Ryder, in Brideshead Revisited. Hoe adembenemend uniek dit talent ervoer ik echter tijdens de film Arthur(1981). De bioscoop werd huiskamer, zo dichtbij kwam hij. Zijn stem betovert, je wordt ingepakt.
Hoe vreselijk het medium televisie. Pas nu ik hem ken stel ik mij als hij op tv verschijnt…

Steeds weer dezelfde koppen !

dagcolumn
4.5 met 15 stemmen 763
Voor de 31ste keer vandaag douw ik Arie Boomsma door de gleuf. Zijn breedlachende gezicht siert de cover van de Mikrogids. Als je postbezorger bent zoals ik moet je BN-proof zijn. Op alle magazines, glossy’s en tv-gidsen prijken steeds weer dezelfde beroemde koppen. Kom je ’s avonds moe thuis en zet je de tv aan dan begint het van voren af aan: reclame, presentatoren, gasten, nieuwsitems – alles draait om een groepje van pak ‘m beet 250 BN’ers.
Vorige maand was ik het zat. Ik zegde…

Heeft u een vergunning?

dagcolumn
2.0 met 4 stemmen 193
Mexico? Ja, vanwege de burrito’s, werd me uitgelegd. Nou goed. Dan waren we maar een beetje exotisch Europees land. Burrito’s worden ook in Europa gegeten.
De organisatoren hadden de gemeente gebeld of het gras in het Molukkenplantsoen ook gemaaid zou kunnen worden? Nou, dat was een moeilijke vraag. Dat wist men niet. Maar iets anders wist men wel: ‘Heeft u wel een vergunning?’
Het gras is dus niet gemaaid. Althans niet door de gemeente. Op de ochtend waarop het toernooi zou beginnen,…

Superhelden

dagcolumn
3.6 met 13 stemmen 347
'Weet je wat ik net bedacht toen ik op de wc zat?' Een collega stelde mij laatst deze vraag en vertelde, zonder mijn antwoord af te wachten, wat voor plannetje ze op de wc bedacht had. Nog geen week later vertelde dezelfde collega mij opnieuw dat ze op de wc iets bedacht had. Voordat ze antwoord gaf adviseerde ik haar meer tijd op het toilet door te brengen. Goed voor de creativiteit. Ze kon er om lachen.
Het is een herkenbare ervaring. Je bent druk met telefoontjes, mail, en afspraken en dan…

Nederig in hun Hol

dagcolumn
4.3 met 24 stemmen 248
Wij Belgen moeten niet lachen, daarom doen we het toch: De Nederlanders liggen er zo goed als uit! Ha! Wat een afgang! De vice-wereldkampioen raakt op een EK zelfs niet voorbij Denemarken! Nog geen treffelijke trap tussen de palen, geen gelukte dribbel, geen één-twee een herhaling waard. Van Persie? Wat een klucht! Robben? Jeetjemienee. De oppermachtige Deutsche Mannschaft heeft woensdag de kleine Hollanders geschopt waar ze al sinds hun naamgeving toe veroordeeld waren: Nederig in hun Hol. …