Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2012, week 26

Hoe zomers is vakantie

dagcolumn
3.1 met 9 stemmen 221
Vele trimmers passeren maar of er in de breedte veel wordt bewogen?
Wie toch al bewoog beweegt vaak in de zomerpauze door. Kwestie van afstelling. Sport is voor velen vooral verleidelijk om te kijken en erbij te blijven zitten. Televisie is het sportmedium. Eerst voetbal van 6 juni tot 1 juli.
Wimbledon wordt gespeeld tussen 24 juni en 8 juli. Begin je eenmaal te kijken dan is het moeilijk stoppen. De tijd vliegt zonder uitbundige rituelen rondom zoals bij voetbal. Tennis is tijdintensief.…

Bonusbelasting

dagcolumn
4.1 met 16 stemmen 438
Niet uit te roeien zijn ze. Ik heb het niet over ratten of muskieten. Nee, iets veel ergers: topbonussen. Dan praat ik niet over een gratificatie van 1000 euro voor Henk of Ingrid. Het gaat hier over de Hoge Heren (HH) en Dames (HD) met de hoge inkomens. Wordt Jan met de Pet ontslagen, dan mag hij blij zijn met WW. Maar de HH en HD krijgen minstens een ton.
Het artsenblad Medisch Contact meldde deze week dat ziekenhuizen bestuurders bij vertrek nog steeds forse afkoopsommen meegeven. Vorig…

Toenadering

dagcolumn
2.0 met 5 stemmen 675
Zaterdag begon de verkiezingscampagne hier in Groningen. We willen graag dat de PvdA meer stemmen haalt, maar dat mogen we niet vragen. We vragen aan mensen hoe ze het in hun buurt vinden en dan kom je vanzelf in gesprek. Zo werkt dat.
Zo spraken we een man die aangaf dat hij bijna weg moest. Ik reageerde vriendelijk dat we gewoon zouden beginnen en als hij weg moest, we meteen zouden stoppen. Hij vond dat prima.
Vervolgens bleef hij ons uitleggen waarom hij aan de SP begon te twijfelen.…

Werkgroep asbak op straat

dagcolumn
2.6 met 7 stemmen 1.310
Het licht bij de spoorwegovergang springt op rood en ik weet dat het lang gaat duren. Ik zet de motor af en kijk uit verveling wat rond. In mijn auto liggen geen papiertjes meer om op te ruimen en buiten is ook niet veel bijzonders te zien. Er staat één auto voor me, ziet er wat oud en afgeleefd uit. Een jonge man aan het stuur, zijn vriendin er naast. Ze hebben de motor nog aan. Zal ik ze vertellen dat het lang gaat duren hier?
Op dat moment strekt de bestuurder zijn arm door het open raam…

Bloot en spelen

dagcolumn
4.4 met 27 stemmen 1.877
Het is de schuld van de vrouwen. Daar zat ik, op de pijnbank, de inktnaald op mijn linkerbovenarm gericht met nog één vraag te beantwoorden: ‘Wat zal het nu worden: een arend, een slang, yin en yang, uw initialen, de Vlaamse Leeuw, Dracula, een vlinder of een Latijnse spreuk? Of het nu door de aanblik van de naald of door de te ruime keuze was, ik wist niet wat ik wou.
Maar ik moest en zou een tatoeage hebben. Net zoals al die voetballers op het EK. Zelden zie je nog een speler zonder. En…