Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2012, week 3

Houdt hun liefde stand?

dagcolumn
4.8 met 4 stemmen 555
Wat doet haar leven er feitelijk toe? Het zou slechts gaan om wat de sprookjesfee ons te verbeelden laat. Met haar brede van nature smachtende zoengesmede lippen, haar smaragdgroene ogen die twinkelend oplichten, haar lenige glinsterende hemellichaam, haar harmonieus hoewel pikant verspringende uitstulpingen, haar gebruinde huid kleurend naar Braziliaanse stranden terwijl haar Siberisch koele distantie du moment afwisselt met opwindend mediterraan temperament.
In sommige kringen, vooral…

De gevoeligsten noemen ze gek

dagcolumn
4.5 met 10 stemmen 357
Chipkaarten die op hol slaan. Zorgverzekeraars die het vertikken je in te schrijven. Callcenters die je van het kastje naar de muur sturen nadat je eerst een voorkeuzemenu van 1 tot en met 9 doorliep. Agenten die je bekeuren omdat je een pakje boter van de stoep opraapt en in een afvalbak werpt. Service is uit. Niet zeuren moeten we. En betalen, vooral betalen.
In de jungle geldt het recht van de sterkste. Pak de zwakkeren, buig voor de sterkeren. Eet of je zult gegeten worden. In de…

De letter C in het CDA is verwarrend

dagcolumn
1.7 met 3 stemmen 174
Zes jonge ambitieuze wethouders van het CDA dineren onder begeleiding van twee journalisten van de kwaliteitskrant en spreken over elkaar, hoe goed ze zijn, het CDA en de problemen van de regen voor het haar.
Ze vinden zichzelf doortastend, positief, ze weten waar ze voor staan, ze zijn eerlijk, kunnen goed analyseren, zijn kalm in netelige situaties, kunnen enthousiasmeren, hebben een drive om het te gaan doen. Het zijn de positivo’s van tegenwoordig. Het enthousiasme maakt stuitend…

Dieren eten

dagcolumn
-0.3 met 3 stemmen 250
Een nieuw jaar. Heb jij goede voornemens gemaakt? Ik wel. Een paar. Tegen beter weten in, dat wel. Als je ouder wordt weet je dat gewoontes hardnekkiger zijn dan voornemens. En slechte gewoontes zijn dat zeker. Maar is er een beter alternatief? Gewoon doormodderen in de wetenschap dat het eigenlijk anders zou moeten? Voornemens maken is de klok ijken. Wat vind ik waardevol; wat niet.
Lekker en verantwoord eten vind ik waardevol. Ik las ‘Dieren eten’ van Jonathan Safran Foer. Na 300…

Mensen met een mening

dagcolumn
5.0 met 18 stemmen 317
Ik haat mensen met een mening. Liever heb ik dat ze nietszeggend tegen de muur van een hoog gebouw leunen met een plastieken koffiebeker in de hand en voor zich uit staren terwijl de saaie film van hun trieste leven zich voor hen afspeelt. Het is door mensen met een mening dat er zoveel oorlogen zijn.
Op de Vlaamse televisie worden ze de hemel in geprezen. Er gaat geen praatprogramma voorbij of ze zitten wel ergens op het puntje van hun stoel te verkondigen wat ze van de Amerikaanse…