Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2013, week 10

Gravers in de halve maan

dagcolumn
3.9 met 7 stemmen 261
Vraag me niet waar man
ligt je hart in Amsterdam
stad waar je de langste tijd
op aarde nog moest zoeken…

Geerts gelijk

dagcolumn
4.0 met 40 stemmen 517
Laatst stond-ie op het Binnenhof. Hij vergeleek Rutte II met een dief. Van de portemonnee van de gewone man en vrouw wel te verstaan. Zijn kruistochten tegen de euro en de islamisering van het vrije westen kenden we al. Maar zijn stelling dat dit kabinet zich crimineel gedraagt tegen zijn eigen volk is een nieuwtje. Heeft Geert een punt?
Voor de verkiezingen zei de VVD dat zij de belastingen voor werkenden gingen verlagen. En nu blijkt dat de belastingdruk voor werknemers fors is toegenomen. De…

Alleen ambtenaren bleven dom

dagcolumn
3.0 met 1 stemmen 351
Eén van de vele argumenten voor herindeling van gemeenten is dat de burger beter is opgeleid en mondiger is. Herindelen, overigens, is eigenlijk voor fuseren of overnemen, maar dat terzijde.
Maar de individualistische burger is mondiger en dat zouden de ambtenaren niet bij kunnen houden. Terwijl de hele wereld uit steeds intelligenter mensen is gaan bestaan, zijn de ambtenaren dus dom gebleven. De enige oplossing is gemeenten te fuseren, zodat we in staat zijn duurdere ambtenaren aan te…

van de Partij tegen Vertrutteling

dagcolumn
4.2 met 14 stemmen 305
"Omdat inwoners in staat moeten zijn om schone lucht in te ademen in eigen huis" is het binnenkort verboden om in Californië te roken in eigen woning.
Jullie lezen het goed, lieve kippige liplezers: in EIGEN woning. Los van de vraag hoe ze dit denken te gaan controleren; als de rook niet langer je neus uitkomt, maar dwars door muren, vloeren en plafonds door gaat...komt er dan een pil op de markt zodat iedereen minimaal naar bloemetjes ruikt om elkaars shit te dogen?
Natuurlijk is roken en…

Black out

dagcolumn
2.6 met 7 stemmen 577
Voor iedereen die met hulp van een pilletje lekker los wilde gaan, moet het een domper geweest zijn. Het bord bij de entree van het driedaagse festival ‘Where the wild things are’ meldt dat dit evenement drugsvrij is. Agenten met drugshonden controleren steekproefsgewijs de auto’s van bezoekers. We moeten het dus met onze vriend alcohol doen. Brother Booze. Geen enkel probleem.
In de koffer zit een fles uitstekende whisky en wijn. In de koelkast van de bungalow - het festival vindt…

De nieuwe pest

dagcolumn
4.3 met 26 stemmen 8.551
Noro, onthou die naam. Het wordt ons aller dood.
Het is een teken aan de wand dat het virus uitgerekend uitbrak in het Deense restaurant Noma, het beste restaurant ter wereld. In de beste restaurants horen geen virussen uit te breken, enkel angstzweet als de ober met de rekening komt aandraven.

Dat met ons voedsel een loopje wordt genomen, is al lang duidelijk, maar dat het tot buikloop moest leiden, is erover. Dat in het beste restaurant van de wereld 63 gasten elkaar al kotsend voor de…