Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2013, week 14

Doe maar groot in Mafra

dagcolumn
4.2 met 4 stemmen 238
Één wereldwonder waar men nooit over uitverbaasd raakt is Mafra, wordt verteld. Paleis klooster basiliek inéén twintig kilometer van Lissabon. Gebouwd 1717-1735 door 45.000 Portugezen die er als slaven naartoe gesleept werden. Er werd toe besloten in een impuls van hemelse dankbaarheid door Koning João V(1689-1750). Toen al omstreden ondanks de koloniale schatten. De Franse gezant meldde zijn Koning dat Mafra het Escorial moest overschaduwen maar dat het de draagkracht van geheel Iberia…

Mensje Nooitgenoeg

dagcolumn
3.9 met 8 stemmen 1.293
De lente is in het land. Rupsen kruipen uit hun eitjes. Mezen maken van mos en grasjes hun nest. Maar daar komt een chemotruck de hoek om zeulen. Met een grote slurf spuit hij alle eiken vol met gif. Tegen de processierups. Ja die gaat dood, maar de andere rupsen ook. Zonder rupsen kunnen jonge mezen niet opgroeien. 10 jonge pimpelmeesjes, net in de veren, morsdood.
Het is bekend dat de processierups binnen de bebouwde kom voor overlast zorgt. Ze nestelen in eiken en vreten de kruinen kaal.…

Als een beer een hond is, kan een koning het volk zijn

dagcolumn
4.0 met 3 stemmen 189
Er is enige ophef ontstaan tussen twee hoogstaande politici van mijn partij. En dat is jammer, want we hebben niet zoveel hoogstaande politici en bovendien: het gaat nergens om.
Eerste Kamerlid Ruud Koole is één van de politici die niet de gelofte aan de nieuwe koning wil afleggen, omdat hij vindt dat hij geloftes aan het Nederlandse volk moet afleggen. Hij zit er om het Nederlandse volk te vertegenwoordigen en niet om de koning te dienen. Het is dus een zeer principiële keuze.
Nu denk ik…

Die harder

dagcolumn
3.8 met 9 stemmen 274
Nou, zo gelukkig maar ...dat monsters als zij altijd zelf nog mogen denken wat ze willen.
En dan wachten tot het overgaat zeker? Dus flansen een paar goedpatertjes een Vereniging voor de Pedozielige Vent in elkaar, om gezwellig te kunnen leuteren over UW kinderen. Nederland is niet zo van het benauwde.
Duizenden foto's later, speelt de vermoorde onschuld tot zijn eigen verbeelding. Draagt zijn seksuele afwijking uit als de man met een missie, van mening dat vrijheid alleen om hem draait. Alsof…

Pauzewoning

dagcolumn
4.8 met 4 stemmen 413
Men only. Zo zag mijn weekend eruit. Hèt jaarlijkse moment om de klokken gelijk te zetten. Zonder interventies van het andere geslacht. Voorheen werd er nog weleens vanaf het weekendverblijf naar het thuisfront gebeld. Maar dat lijkt minder te zijn geworden, in de loop van de jaren. Of het valt mij in elk geval minder op als er met de liefjes thuis wordt gewhatsApped.
Het is eigenlijk wel zo relaxed, zonder die voortdurende verbinding. Bij thuiskomst vertelt mijn zoon dat mijn vrouw de…

Paradijs

dagcolumn
4.1 met 11 stemmen 305
Terwijl u elke maand de helft van uw zuurverdiend loon afstaat aan de overheid, die het dan maar verkwanselt en u er tegen uw pensioen niks meer van terugziet, zitten aan de andere kant van de beschaving enkele tienduizenden rijken hun geld te verstoppen in belastingparadijzen waar u en ik nooit zullen komen, laat staan dat we de naam ervan kunnen uitspreken. Of had u al van Maruteiavijeta gehoord? Ik ook niet, ik vind het dan ook uit waar u bij zit.
Alle gekheid op een palmboomtak: enkele…