Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2013, week 19

Pinksteren één boom op De Dam

dagcolumn
3.7 met 3 stemmen 236
Hij staat in de wind op het kerkhof. Vanaf 690 vader op zoon. Steeds gerekt tot het laatste uitwaaimoment. Drie adellijke maagden zagen Hem midwinter 690 bloeien. “Groen en vol bloemekens aangenaam riekende” terwijl schielings invliegende vogels zich ontpopten tot Engelen des Heren. Waarvan eentje een rol droeg met “dít is de uitverkoren plaats…”.
Reden DAAR pardoes een kerk te stichten. 'De Goddelijke Zaligmaker' geheten. Pal vóór Hem, Zijne Hoge Geboomte!
De drie maagden namen…

De dingen

dagcolumn
3.6 met 5 stemmen 195
Tot voor kort was ik bestuurslid bij mijn politieke partij, maar dat was wel eens lastig. Ik was bestuurslid, omdat ik democratie verschrikkelijk belangrijk vind en vind dat iedere mening aan bod moet komen. Ik bemoeide met het kiesstelsel van de PvdA landelijk, debatten over Afghanistan, verzorgde scholing aan PvdA-ers over wat het is om lid te zijn van een politieke partij of wat het is om raadslid te zijn en verder diverse debatten georganiseerd.
Allemaal graag gedaan, onder meer om onze…

Vrijheid van humorsuiting

dagcolumn
3.8 met 13 stemmen 854
Natuurlijk is er altijd wel iemand die zich zwaar in het kruis aangetast voelt en of dat nou komt omdat we eens goed serieus genomen willen worden of bidden als heilig doel tegen de lach of ik schiet het verkeerde keelgat in, kan proberen geen kwaad woord of er is wel een kerk waar we over goedpatertjes horen en zien te zwijgen over de zoektocht naar de heilige garnaal, die te broek staat als een hardnekkig Duivelse kloteplaag.
Knaagt het absurde soms aan ge weten niet beter of wacht maar tot U…

Voorbeeldland Amerika

dagcolumn
3.5 met 2 stemmen 174
Een tentoonstelling over de USA roept een interessante vraag op. Is Amerika nog steeds ons grote voorbeeld?
Om die vraag te kunnen beantwoorden moet je uiteraard naar het verleden kijken. Toen Amerika in ieder geval nog ons grote voorbeeld was. Niet tijdens de Vietnam oorlog, maar daarna. Toen zogen we in Nederland en andere Europese landen zo'n beetje alles op wat uit Amerika kwam. Okee er waren wel een wat rare figuren bij zoals Reagan, Nixon, en de eerste Bush. Als je terugkijkt bleken zij…

Blind date

dagcolumn
4.7 met 7 stemmen 356
Het meisje waarmee ik had afgesproken zag er helemaal anders uit dan op de foto die ze me de week voordien had gestuurd. Ze leek ook ouder in het echt, en zeker geen 26 zoals ze beweerde. Vooral haar afgeleefde handen verraadden dat er al heel wat mannen door gepasseerd waren.
‘Wat wil je doen?’, vroeg ze nadat ik haar een zoen op haar wang had gegeven, net naast de heksenpuist die ik eerder op de foto niet had opgemerkt. Ofwel was ze goed met Photoshop, ofwel was ik niet kritisch genoeg…