Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2013, week 25

Rentmeester of dienaar Mammon?

dagcolumn
4.7 met 3 stemmen 191
Je kunt er echt van alles mee doen. Naarmate je meer hebt meer. Maar niet alles ruikt even goed. Het kan flink stinken. Hoewel menigeen die het voor het oprapen had beweert dat het juist niet onwel riekt. En dan moet je op je tellen passen. Het neigt zelf zoekend te zijn en de duivel schijt het op dezelfde hoop. Of is dat de kift. Op veilingen zie je nog steeds dat gereed scherp dingt. Je kunt er prima mee gooien maar naar kwade soortgenoten kun je beter mijden.
Wie het met een hamer breekt…

Knuffel mij

dagcolumn
4.8 met 4 stemmen 155
Het waren altijd jongetjes.
Ze haalden het bloed onder de nagels van de juf vandaan. Ze leken heel stoer want ze deden hun dingetjes meestal helemaal niet stiekem. Dingetjes zoals een pen door de klas gooien terwijl de juf gewoon keek. Ze lieten zich gewillig de klas uit sturen om vervolgens bij het raam op de gang een poppenkast op te voeren.
Om vervolgens een nog bozere juf te trotseren. Wat een lef. Lachen man.
Nu weten we; die jongetjes waren zielig. Het waren de jongetjes van…

Vijftig

dagcolumn
4.8 met 4 stemmen 160
Het Amerikaanse Prism programma heeft maar liefst vijftig terroristische incidenten helpen verijdelen. Vijftig. Waarom, zo vraag ik mij af, heeft NSA directeur Keith Alexander het over vijftig en niet over 61 of 53? Dat heeft een reden.
Waarschijnlijk is het zo gegaan. Toen Snowden vanuit Hong Kong aan de wereld uitlegde wat Prism was en dat vrijwel alle internetgegevens ter wereld ter beschikking staan van de Amerikaanse KGB (NSA), inclusief dit artikel, werd al snel duidelijk dat deze…

Wat mankeert ons...

dagcolumn
3.8 met 10 stemmen 261
Flying high and die harder dan U hebberig kan, zijn dat Uw stoutste natte jongensdroom uit komt... op 4 miljard euro, met supersonische snelheid is het Gone with the wind. Wat wil je later worden, knul? Een joekel van een leugenaar om met treintjes en vliegtuigjes te kunnen blijven spelen. Gratis met de taxi onder den luie reet langs het gepeupel sjezen. Hadden ze maar een vak moeten leren...dat wordt dus lopen naar de maan!
Snoepreisjes exclusief slap geouwehaai; nergens borrelen gehaaide…

Dopingstudent

dagcolumn
5.0 met 1 stemmen 167
”Goed je best doen”, zei mijn moeder vroeger al. “Dan kom je er altijd”. Helaas was ik niet altijd zo braaf en verdween het cum laude afstuderen al snel uit zicht. Jaren later dacht ik er aan het opnieuw te proberen, maar studeren was toen al helemaal geen lolletje meer. Ik moest sneller leren, anders kreeg ik geen geld of kon ik stoppen: de prestatiemaatschappij sloeg keihard toe.
Sinds die tijd is het steeds erger geworden met dat presteren. Nu kunnen studenten al na het eerste jaar…

Betere benen

dagcolumn
4.1 met 9 stemmen 281
Zomer. We moeten er geen doekjes om winden. Elke vrouw verandert dan in een andere gedaante. Met hun jurkjes en topjes en hakjes verleiden ze al wie het zien wil. Ze glimlachen naar zichzelf in de weerspiegeling van het uitstalraam, ze zitten speels op een terrasje, het linkerbeen over het rechter, als in een reclame voor Ice Tea. Ze verleiden de mannen die - laat ons wel wezen - niks speciaals doen in de zomer, tenzij een te grote bermuda en afgrijselijke sandalen aantrekken met daarin benen…