Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2013, week 27

Sta stil en huil niet!

dagcolumn
3.8 met 5 stemmen 221
Spannend die wolf. Bij Luttelgeest - deeltje schijnbaar in de Geest. Luttelgeest ligt echter in de Noordoostpolder. De kust lijkt daarmede nog redelijk wolvenvrij. Hoewel ze snel kunnen gaan.. Enkele wolven werden plots in 1995 gemeld in "le massif du Carlit" (Pyrénées-Orientales). Genetisch bleken die verrassend Italiaans te huilen. Sindsdien vergroten ze hun territoir jaarlijks tot 50 kilometer in alle windrichtingen!
De VVD, duidelijk oververtegenwoordigd met jagende leden in het vrije…

Dreigtweets

dagcolumn
3.8 met 6 stemmen 508
Er is een zinnetje dat hard kan aankomen als je er niet op bedacht bent: “Ik weet waar je kinderen naar school gaan.”
Anoniem geuit door een gefrustreerd persoon kan dit dreigement, want al is het geen dreigement an sich, toch wordt het meestal wel zo opgevat, ervoor zorgen dat je minder lekker in slaap valt en overdag wat vaker over je schouder kijkt. Het is een gemeen zinnetje want de politie kan er niets mee. “Ik weet waar je kinderen naar school gaan” valt in de categorie “Ik weet…

Geluk

dagcolumn
4.4 met 8 stemmen 208
Layard schreef een boek met de fraaie titel ‘happiness’. Het is een van de vele reacties op het doorgeschoten vrije marktdenken, dus alleen daarom wel interessant. Na enig wikken en wegen komt Layard erop dat niet het maximum inkomen, de beste gezondheid of totale vrijheid is waar de politiek naar moet streven. Nee: het moet gaan over geluk. Zijn redenering is aantrekkelijk in zijn eenvoud: al het andere wat we verlangen dient ons geluk, maar er is niets wat ons geluk dient.
De politiek zou…

Het stigma wat uitkering heet

dagcolumn
4.1 met 13 stemmen 421
Om de dubieuze cirkel rond te maken, zijn er straks geen werkgevers meer...maar nog altijd mensen die zo graag de baas over je willen spelen. Maak U niet dik, want voor hetzelfde geld is mode een zorg minder...praten erover kan altijd nog. Geen werk? Die houden we erin, U mag weigeren tot U een ons weegt, als tegenprestatie moet er een beroep gedaan worden op de helft van Uw tijd, twintig uur per week...dat is geen uitkering meer, maar een zwaar onderbetaalde parttime baan.
Waarom omscholen,…

Bed voor geheime gast

dagcolumn
4.8 met 4 stemmen 212
Mijn logeerkamer is vrijwel leeg. Er staat een goed bed, er is een wastafel, de wc is vlakbij en het is er netjes opgeruimd. Die kamer is vanaf nu gereserveerd voor een belangrijke gast. Zijn voor- en achternaam mag ik hier niet noemen want het gaat om een staatsgevaarlijke zaak.
Die arme man moet zich op dit moment als een opgejaagd dier voelen. Opgejaagd door de Amerikanen, dat kan ik hier wel verklappen. De man heeft iets gedaan wat wij als goede burgers allemaal zouden doen: misdaden…

Zucht

dagcolumn
4.0 met 13 stemmen 769
Nu ik aan de vooravond van mijn midlife crisis sta, gebeurt het dat ik stiekem mijn naam intik in Google. Nu ja, stiekem. Niet dat er iemand over mijn schouders meekijkt. Ook dat nog.
Voor mij geen Harley Davidson, reis naar Thailand of zwemvijver om mijn overgang naar deel II te verzachten. Nee, ik tik mijn naam in in Google. Het toppunt van eenzaamheid. Het minste risico. Ik krijg mijn benen niet meer genoeg open om er een Harley tussen te krijgen. Thailand is te lang vliegen en om een…