Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2013, week 3

Met de muziek mee.....

dagcolumn
4.2 met 8 stemmen 604
Wat we missen in deze tijd is spontaan gezang. De muziek in de mens die zomaar naar buiten stroomt. Zoals in 1968 in een boomgaard nabij Impèria. Dat stadje aan de Bloemenrivièra maar dan anderhalve kilometer platteland inwaarts. (Niet 'plattenland zoals ik gisteren De Telegraaf zag spellen. Want dan moet er ook een platjesland zijn.)
Daar werd ik gewekt met het fraaiste gezang 's morgens voor dag en dauw. Van de boeren alsof het niks kostte.
Want wat de mens niet kent zal hij zelden missen.…

Polariseren of inspireren?

dagcolumn
4.5 met 80 stemmen 1.315
Reactie door redactie verwijderd. De scheldkanonnade op mijn stuk is foetsie. Jammer, want ik had de reageerder willen vragen waarom hij mij haat terwijl hij me helemaal niet kent. Internet wordt graag gebruikt als een etalage van het eigen ik. Ik vind zus of zo en daarmee basta. De individualiteit zinkt weg in het moeras van de miljoenenmassa maar op blogs en fora kan zij gereanimeerd worden. Prima toch? Ja en nee.
Ja, omdat het iedereen een laagdrempelige weg biedt tot de openbaarheid. Op tv…

Lans voor Lance

dagcolumn
4.0 met 6 stemmen 215
Nu iedereen hem heeft afgezeken, wil ik even een lans breken voor Lance. Ja, hij heeft doping gebruikt en ja, hij heeft daardoor de Tour de France kunnen winnen.
Maar er is meer nodig om de Tour de France te winnen, want anders hadden veel meer wielrenners zeven keer de Tour gewonnen. Er gaat de laatste keer bijna geen dag voorbij of weer een nieuwe lantaarndrager meldt zich om toe te geven dat ook hij, jawel, ook hij heeft doping gebruikt. Soms een paar keer, anderen jaren.
Ook was Lance…

We móeten alles weten, maar waarom...weet geen mens.

dagcolumn
3.6 met 14 stemmen 386
In den beginne stierf de Dino uit en de theorie werd geboren, geloof het of niet. Via inmiddels opgedroogde bronnen ontplofte er een hele boel toen de wetenschap om een vuurtje kwam vragen. Pure shit natuurlijk, met veel great balls of fire.
Een uitgelezen kans voor de Mensch, welke met ongekend verwoestend effect zijn eerste stappen op deze planeet zette, door de apen achterna te lopen. Daarna bleef de vraag naar wat er het eerst was, het ei of zij? Volgens aanhangers van The big bad trip…

Land van begrensde mogelijkheden

dagcolumn
4.3 met 6 stemmen 191
Dat ik liever niet naar Amerika op vakantie wil, dat weet zo langzamerhand iedereen in mijn omgeving. Niet omdat ik er van uit ga dat er allemaal bedriegers zoals bijvoorbeeld Lance Armstrong rondlopen. Het is, denk ik, meer een algemeen gevoel van onbehagen dat mij overvalt zodra er iets Amerikaans opduikt. We weten natuurlijk allemaal wel dat veel Amerikanen in alles beter willen zijn. En niet zo maar een beetje.
Bij de Olympische Spelen heeft de USA altijd de grootste ploeg en zullen ze er…

Lieve, lieve Lance,

dagcolumn
4.1 met 31 stemmen 399
Je zag er niet goed uit bij Oprah. Er kon niet eens een lachje af. Je keek alsof je laatste uur geslagen had. En dat je net bij het sensatiebeest Oprah ten onder wou gaan, ik kan er met mijn gedachten niet bij. Het had ook in een donker achterkamertje gekund, gevolgd door een kort persbericht.
Je zei niet veel in het begin. Meer dan ‘yes’ kwam er niet uit, dat mocht ook niet anders van Opperrechter Oprah. Ze had u de keuze gegeven: yes or no. Meer verwachtte ze niet op haar eerste zeven…