Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2013, week 34

Geld en feiten graag

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 253
Tellen feiten nog? Wat kan een hotemetoot straffeloos beweren? Veel zo blijkt. Uit het interview 18/08/2013 op Buitenhof met Mario Vargas Llosa, beroemd Peruviaans schrijver. En politicus – 1993 presidentskandidaat. “I call myself a liberal”. Tot schande van fatsoenlijke liberalen. Zo zei Thatcher bewonderaar Vargas dat vóór de crisis maar 20.000 Grieken belasting betaalden. Crisis eigen schuld. Ook 'de' Spanjaarden trouwens.
Ondraaglijke lariekoek. Een vriendin had 2006 voor even de…

Slecht sprookje

dagcolumn
4.3 met 6 stemmen 1.355
Er was eens een land, hier niet zo ver vandaan, waar de zon bijna altijd scheen.
De bewoners waren er vriendelijk en ook op drukke plekken kon je je spullen zomaar op een terras achterlaten en het uren later weer terugvinden op dezelfde plaats. De huizen in de dorpen waren eenvoudig maar in de hoofdstad vond je weelderige bouwwerken die op kleine paleizen leken met een binnenplaats waar het lekker koel bleef. Vaak had men daar een terras ingericht waar je de lekkerste spijzen kon nuttigen.
Er…

Gelijk hebben

dagcolumn
3.4 met 5 stemmen 151
Op 18 april dit jaar was ik in Amsterdam om te discussiëren over de toekomst van politieke partijen. Er was een aantal sprekers en er waren allerlei mensen uitgenodigd van wie de ROB (Raad van Openbaar Bestuur) om een of andere redenen vermoedde dat die interessante gedachten zouden kunnen hebben over de toekomst van politieke partijen in Nederland.
Het is mij onduidelijk waarom ik op de genodigdenlijst stond, maar ik vond het wel een leuk idee om er te zijn.
Sinds het uitkomen van de film…

Gebakzucht dient de mensch.

dagcolumn
4.0 met 9 stemmen 268
Mensen zijn niet zo van het benauwde als het om voedsel gaat…geen sterke maag? Dan maar een anusvernauwing. Waar ik geen hol van begrijp, is wat we voorover hebben om onze shit maar te blijven voeden. Dus nemen we een lintworm als lijfgenoot, dé ultieme vetvrije snack. Dat wordt dubbel genieten, met zo’n levenspartner. En dat sommigen zich gewoon te barsten eten uit eigen keuken klinkt dan weer zo afgezaagd, maar ik zie wel een gat in de markt met een nieuw deurbeleid.
Het is maar net hoe…

Alleen

dagcolumn
3.7 met 6 stemmen 569
Terwijl u dit leest ben ik op pad. In Donegal om precies te zijn, de lege uithoek van het noordwesten van Ierland. Alleen. Het had ook elders kunnen zijn. Maar de leegte daar spreekt me wel aan. En als ik eens iemand tegenkom is er een redelijke kans dat dat we een gesprek kunnen hebben, vanwege de taal. Dat dan weer wel.
Alleen reizen roept reacties op. 'Gaat je vrouw niet mee?' 'Ga je alleen?' 'Dat je daar lol in hebt!' Sommigen reageren jaloers. Anderen alsof ik gestoord ben. Het moedigt…

Nu even niet

dagcolumn
3.1 met 8 stemmen 348
Door een auto-ongeval was Johan deze week niet in staat een column te schrijven...