Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2013, week 36

Harry en Agatha stelletje apart

dagcolumn
3.7 met 7 stemmen 359
Bij veel oude klingelende dingen prangt de vraag waar komt dat vandaan. In ieder geval bij een kinderliedje waarbij je zonder het ooit gehoord te hebben meteen denkt te kunnen meezingen. Zoals ik zaterdag met:
'Ik heb een ouwe tante,
die woont in Honolulu,
zeven jaar verkering met een hele ouwe Zoeloe,…

”God gevonden!”

dagcolumn
1.8 met 5 stemmen 205
“…Hij leefde al die tijd in Frankrijk maar had zijn baard afgeschoren en was daardoor onherkenbaar. Zijn woonplek lag verborgen in een paradijselijke tuin en was vanaf de weg niet te zien. Hij had geen lichamelijke klachten maar zat naar eigen zeggen wel onder zijn streefgewicht. Ook aan Hem was de crisis niet voorbij gegaan...”
Stel: Dit bericht is echt. Hoe zou het verder gaan?
Hij zou net als een mogelijk schilderij van van Gogh worden getaxeerd op echtheid en waarde. Twee jaar lang…

Open politiek

dagcolumn
3.3 met 7 stemmen 127
Sinds ik actief ben in de politiek hoor ik de ene na de andere nieuwkomer in de politiek beloven dat ze nu eens naar de burger gaan luisteren. De ramen moeten open, zeggen ze, ik zal de deuren open zetten en alsof dat allemaal nog niet genoeg is, beloven ze ook nog de luiken open te zetten. Dat dit leidt tot tochtige toestanden, weerhoudt niemand om de belofte die al zo vaak gedaan is nog een keer te doen: de macht aan het volk, de kiezer, de burger dus aan u!
Hoera, juich ik dan somber. Er is…

Ik kom...maar niet verder.

dagcolumn
4.2 met 6 stemmen 229
Tussen wolken van nattigheid, glijdt de zomer steels over de rand in bewust zijn van niets aan de hand. Zelfs de sfeer is ontdaan van alle franje, met de grond gelijk maakt dat je er mee weg komt ook, bijna alsof iets knapt welhaast… je maar niet, ik ben nergens meer kapot van.
Hij weet het pijnlijk duidelijk gemaakt, achter in de namiddag gefrommeld…komt nog bij, tegen de tijd wat te wegcijferen valt, ben ik nog altijd bezig het hem naar de zin te maken. Mijn leven mag dan niet over rozen…

tripadvisor

dagcolumn
4.3 met 7 stemmen 725
Wildernisreiziger Bruce Parry is op bezoek bij een inheems volk in Siberië. Het is het eerste tv-programma waar ik na wat rondzappen bij blijf hangen, na een wandeltrektocht door Ierland. Parry vraagt de plaatselijke sjamaan of hij nog een tip heeft voor hij verder reist. 'Sluit je af van alle informatiestromen' zegt hij. 'Blijf in het hier en nu.' Ik had het hem ook kunnen vertellen. Ik ben geen sjamaan, maar de trip door Donegal leerde mij deze kunst van het reizen. Of kunst van leven, zo…

Poep in de pan

dagcolumn
3.1 met 9 stemmen 278
En ik maar denken dat ik alles al achter de kiezen had gestoken. Dat was buiten het Hollandse vlees gerekend. Dat blijkt nu vol poep te hangen. Na het slachten worden de darmen van de koeien en de varkens doorprikt, de inhoud loopt over het karkas, en ziedaar het nieuwe vlees, met een reukje aan.
Het Belgische agentschap voor de voedselveiligheid was er als de kippen bij om te zeggen dat zoiets in België niet kon. Dat was verdacht. Alles kan in België, waarom dat niet? Komt dat Hollandse…