Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2013, week 5

Niet te geloven wat een karakter!

dagcolumn
4.3 met 9 stemmen 725
Het zal je maar gebeuren wat hem overkwam. Nog enige jaren en het was finito met de piekperiode van zijn arbeidzame leven. Hij gold immers allerminst voor leidinggevend qua aanleg. Doener, geen denker. Hij sjouwde wat af! Hyperenergiek, nooit subtiel aanwezig in de opbouw. Geen strategisch meedenker. Afmaker, misschien meer nog openbreker door zijn chaosscheppende vermogens. Waarbij steeds tomeloos zijn inzet.
Wie herinnert zich niet de televisiebeelden. Bloed gulpend uit gaten in zijn hoofd en…

Wijlen de sociale rechtsstaat

dagcolumn
4.4 met 65 stemmen 1.484
Op zijn tiende werd hij aangereden door een auto. Gevolg: onherstelbare hersenschade. Vanaf zijn achttiende belandde hij in de AWBZ. Dankzij vasthoudend procederen ontving hij 3 ton smartengeld. Nu komt Rutte II langs. Gevolg: zijn eigen bijdrage stijgt van 900 naar 1800 euro. Reden: de 3 ton op zijn rekening. Rutte II beschouwt deze gehandicapte jongen als vermogend.
De tonnen bonus die bobo’s van de SNS bank toucheerden kunnen zogenaamd niet worden teruggevorderd. Asscher en Samsom roepen…

Netwerksamenleving

dagcolumn
4.2 met 9 stemmen 600
D66 is samen met allerlei adviesbureaus de grootste adept van het idee dat we in de moderne tijd te maken hebben met de zogenaamde geïndividualiseerde netwerksamenleving. Ze staan daar niet alleen in, maar ook mensen als wethouder Hilhorst in Amsterdam of oud-burgemeester Wallage in Groningen geloven dat we niet langer gewone mensen zijn, maar individuen die via een netwerk contact met elkaar houden.
Ben ik de enige met een andere visie? Want wat is een geïndividualiseerde netwerksamenleving…

Proef bij de konijnen af

dagcolumn
3.7 met 16 stemmen 370
Ook zo'n behoefte aan kinderjaren nog eens dunnetjes over doen, droom je van goud...
als water, maar dan zout? Of mocht je willen dat je keihard de lekkerste thuis bent, in het lulligste geval als enige
echte doordrammende onbedwingbare drang om te delen. Alsof je wordt besprongen door het verwilderde idee dat alles uit de kast gehaald moet...en net als je denkt nauwelijks nog op te kijken van mee gezeulde hutkoffers vol uitersten, wordt je keel dichtgeknepen...niet van emoties, maar omdat…

Asociale kooptoerist

dagcolumn
4.2 met 5 stemmen 196
Pontificaal staat de stationwagen op de eerste parkeerplaats bij de ingang van de supermarkt in Duitsland. Er waait een gure wind en een miezerige regen maakt het er niet leuker op. In de auto zit een man te spelen met zijn smartphone. Hij kijkt niet naar buiten. Niks aan de hand met die man, afgezien van het feit dat hij de motor van zijn auto aan heeft. Dat maakt hem op de een of andere manier een beetje arrogant.
„Zullen we er wat van zeggen?“, vraagt mijn vriendin. „Doe maar niet. Je…

Bleke Hollander

dagcolumn
4.3 met 27 stemmen 383
Het waren niet de initialen van de toekomstige koning van Nederland die door de gangen van het Koninklijk Paleis in Laken weergalmden toen prins Filip ‘WAAAAAA’ uitschreeuwde.
De Belgische kroonprins wist niet waar hij het had toen hij Beatrix maandag hoorde verkondigen dat ze de fakkel zou doorgeven aan Willem-Alexander. Filip kookte van jaloezie en woede tegelijk nu die bleke Hollander vroeger dan hij de troon zou bestijgen. Dat was al de tweede keer in enkele jaren tijd dat die mafketel…