Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2013, week 50

Afhaken is de kunst

dagcolumn
4.0 met 11 stemmen 216
Kerstmis vrede, daarom vandaag twee schrobberingen. Voor twee senioren die hun plaats niet weten. Ernstig misplaatst ouderengedrag!
Nu de pensioenfinanciering opspeelt valt meer voor de hand liggend misbruik minder op. Van ouderen die blijven zitten op plaatsen waar jeugdige dynamiek en/of gerijpte middelbare ervaring gevraagd worden.
Neem Ferry Mingelen geboren 13/12/1947. Journalist die jarenlang reeds doorstroom blokkeerde met politiek poldergeneuzel. Waren wij blij dat Ferry parlementair…

Ode aan de stoptrein

dagcolumn
4.0 met 7 stemmen 1.065
Stoptrein: een veelbelovende naam voor een trein, want ik moet er niet aan denken dat een trein maar door blijft rijden.
De afdeling marketing moet het echter een gruwel geweest zijn. Een trein moet rijden, niet stoppen. Zo moeten ze ook op tijd rijden en niet op tijd stoppen. Hieruit blijkt natuurlijk dat marketing eigenlijk niet weet waar ze over praat.
Net als de krant. Het Algemeen Dagblad ontdekte dat treinen van de NS niet op tijd vertrokken. Een schande! En hoewel ik me ook irriteer als…

Niet in het minst

dagcolumn
3.0 met 11 stemmen 300
Onze lieve kippige liplezers zijn de ene ontboezeming nog niet te boven of het is weer zover; dat er een tiet zat is, wil ik wel geloven. Elke tien jaar doolt hij een slag in de rondte om woorden het hof te maken. Net of je een recept op herhaling leest...grammetje dit, shotje dat, wijntje erbij en na de reclame is iedereen al spuugzat.
Je moet er maar op komen. Een bijna uitgestorven soort van herdenken...te weten wat er omgaat in mensen, is vooralsnog onbekend. En wat is dat toch, zo met de…

Vergeten groente

dagcolumn
4.0 met 5 stemmen 401
Als mensen horen dat ik een moestuin heb, kun je er gif op innemen dat ik antwoord mag geven op twee vragen. 'Zeker veel lekkerder?' En: 'Veel gezonder toch?' Het zijn eigenlijk geen vragen maar in graniet gehouwen statements.
'Van de boer', 'biologisch', 'je eigen teelt' staat op een voetstuk en de stadsboer kan al helemaal niet meer stuk. Ik beaam het meestal. Een in de schoot geworpen reputatie gooi ik niet op de composthoop. Waarom zou ik? Maar het is natuurlijk grote kolder. Ok, ik spuit…

Madiba

dagcolumn
4.2 met 6 stemmen 1.209
Moet ik mij schamen dat ik het niet zo meebeleef, dat ik met plaatsvervangende gene zit te kijken naar alle BN'ers die allemaal bij hem op schoot hebben gezeten en Madiba mogen zeggen, (een naam die ik tot voor kort niet eens kende).
Dat ik publiekelijk geëtaleerde emotie niet vertrouw.
Dat het natuurlijk een bijzondere man was maar dat 95 ook een mooie leeftijd is.
Dat ik dat hoofd van die Bono bij zo'n plechtigheid niet trek.…
trawant15 december 2013Lees meer…