Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2014, week 11

Pieter jongen toch....

dagcolumn
4.2 met 4 stemmen 1.165
AT5 had hem al vroeg compleet af geserveerd. Hugo Logtenberg zag de hele avond maar één weg: naar de onmiddellijke uitgang. Onontkoombaar volgens electorale wetten. Hele Hilhorst had volgens Hugo niks te kiezen.
Schaam je Hugo! Niks wetten. Het gaat om situaties waarin mensen wikken wegen en kiezen. Waarom mag een politicus na dramatisch verlies niet verder? Met een andere portefeuille of als gewoon raadslid? Hoe kan iemand zo bikkelhard oordelen monter met schoonzoongezicht?
Daar kan…

Kut-katten

dagcolumn
4.3 met 3 stemmen 152
Er leeft een kat in mijn buurt die het etensbakje van onze huiskater leegvreet. Meestal de restjes, wat dus eigenlijk betekent dat wij onze kater teveel eten geven. Maar die vreemdeling van een buurtkat pist ook nog eens zijn blaas leeg op de vloer onder de kinderjassen. Dan word ik om de zoveel nachten op een zeer onchristelijk uur opgeschrikt omdat de criminele inbreekkat een binnenhuisgevecht aangaat met onze Bliksem. Bliksem is niet zo stoer maar wel heel aaibaar en heeft waarschijnlijk te…

Van het gas af

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 5.743
Het is een ongewenste waarheid. Maar het wordt steeds duidelijker. Gas is niet goed. Aardgas wordt voor Groningers een steeds vervelender grondstof en mijn lieve partij durft niet door te pakken uit angst voor de grote bedrijven Shell, Esso (NAM), Gasterra en de Gasunie.
We moeten van het gas af en wel om drie redenen.
In de eerste plaats beeft de aarde onder Groningen. Kerken staan op instorten. Mensen zijn hun leven niet meer zeker in hun eigen huis. Ik heb voor een PvdA-congres een motie…

Te grote broek

dagcolumn
4.5 met 2 stemmen 209
De organisatie van het WK Voetbal, de Olympische Spelen en nu weer de krankzinnige poppenkast rond een topconferentie. Waar komt die groeiende Nederlandse grootheidswaanzin vandaan?
Heeft het iets met ons verleden te maken? Toen we nog heersten over de wereldzeeën, toen we nog helden hadden en kolonies met echte slaven? Is het een collectief gevoel van heimwee naar het machtige Nederland?
Het zou kunnen, maar dan op de Brusselse manier. Dat de politici vanuit Brussel de lakens uitdelen is…