Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2014, week 27

Robben is internette parel

dagcolumn
4.2 met 5 stemmen 212
Bestaat er toeval? Neen vrienden. Er is een dwingende samenhang der dingen die wij niet altijd kunnen kennen maar wel als zij zich - meestal achteraf - kenbaar voordoet loochenen! Wereldwijd! Ook bij eigen geslaagde acties is daarom beter deemoedig en bescheiden te blijven. Het is immers onduidelijk bij leven hoe zij uitpakken. Een tijdelijke vreugde bij succes mag maar gaat nimmer prat op wat gij niet overziet.
Ziet als voorbeeld mijn voorvader, één der 127 erkende koppen (drie illegalen)…

Kwelgeest (2) Controleur 16375

dagcolumn
4.0 met 5 stemmen 219
Mijn auto (je weet wel, die zonder parkeervergunning) stond afgelopen week met knipperende alarmlichten bij mij voor het huis. Ik had wat apparatuur ter beschikking gesteld aan de doorloop van de musical van groep acht van mijn dochter. Druk mee geweest en nu was ik dus aan het lossen. Ik had niet veel tijd want we moesten met het gezin nog prikken halen voor de vakantie.
Kom ik uit mijn huis staat daar een controleur, maar niet zomaar een, het bleek (aldus de bon) Controleur 16375.
Ik: Meneer…

Compenseer de rijken!

dagcolumn
3.8 met 4 stemmen 154
Als je mensen iets afneemt, willen ze gecompenseerd worden. Dat geldt voor rijk en arm. Het is belangrijk te weten, dat je rijken makkelijker iets afneemt, dan armen, maar dat het andersom ook zo werkt, vertelt het onderstaande verhaal.
Midden in de prachtige Oosterpark-wijk in Groningen stond vroeger het Oosterpark stadion. Op een goede dag werd besloten dat FC Groningen een moderner stadion nodig had en dat dit stadion niet in de Oosterpark gebouwd zou worden. Het nieuwe stadion ligt naast…

Maak het niet mooier dan het is.

dagcolumn
3.3 met 11 stemmen 293
Het uiterlijk onbelangrijk? Maak dat mijn neus maar wijs. Duizenden spiegels later barst ik maar weer eens in lachen uit, er groeiende van bewust dat het tussen de oren zit. Punt is dat het zelfbeeld er nooit heelhuids vanaf gekomen is en het blijft een gok...nog kleiner, dan houd ik geen mond meer over. Niet dat je leven nou van uiterlijkheden afhangt, zie maar eens hoe je onder de mening van een ander uitkomt.
Zo kies, keur en kijk ze gehoorzaam zijn aan woorden die het helemaal mooi maken.…