Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2014, week 4

Ja! Doe wat.

dagcolumn
4.4 met 8 stemmen 290
Stel je voor je rijdt met vrouw en kinderen naar Driemond. Langs de Weespertrekvaart. Op kerstavond half zes. Je ziet ineens een witte auto dwars op de provinciale weg. Gebotst? Voorkant flink gedeukt, chauffeur nog binnen. Je bent duidelijk de eerste passant. Je stopt en ziet ineens nog een auto in de vaart. Schuin zinkend, neus naar beneden.
Er zit een vrouw in. Het raampje staat driekwart open. Ze schreeuwt ‘help me’. Met haar koplampen licht ze op in het water. in het pikkedonker.…

Leenhond

dagcolumn
4.4 met 5 stemmen 3.838
We hebben een leenhond.
Het is niet de eerste keer dus ik weet wat ik kan verwachten. Je doet het voor de kinderen hè? Omdat die op school zitten ben ik er zelf natuurlijk het meest mee bezig. Hij kan objecten vinden die je voor hem verstopt. Wat is er leuker voor een kind?
Deze leenhond is een lieverd. Een Hongaarse jachthond, een actieve snuffelaar. Mooi van vacht en goed luisterend. Geen blaffer. Een die grote blijdschap toont als hij je weer ziet. Een prima hond voor als je een hond zou…

Stumperds

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 1.096
Op de Canadese televisie vroeg mevrouw Lang een de neoliberaal Kevin O’Leary wat hij er van vond het fantastisch dat de rijkdom van de 85 rijkste mensen gelijk was aan de rijkdom van de 3,5 miljard armste mensen. Dat de rijke zo rijk zijn, betekent dat iedereen gaat proberen ook zo rijk te worden. Een geweldig voorbeeld!
Afgezien van de kans dat iemand van de 3,5 miljard ook maar in de buurt komt van de 85 rijksten, een stagiair toiletten schoonmaken bij die rijke mensen verdiend mogelijk al…

Huisdiervrij.

dagcolumn
4.1 met 8 stemmen 248
Niet alleen kroop ik bij de hond op schoot, soms kreeg ze onze poppenkleertjes aan, voor op de foto. Zoals ik met veel liefde mijn marmot de lucht ingooide, zulk stuiteren op mijn bed. Awesome. Ooit een konijn van de honger gered en oververzorgd tot de dood erop volgde. Het water voor de kanarie vergeten, stress geleden of ligt het op de bodem dan toch aan ouderdom? Hoe dan ook; vogelverschrikkelijk mensch I am.
Je neemt een poesje in huis, wat zich nestelt in een tweede exemplaar en het is al…

inspiratie

dagcolumn
3.7 met 6 stemmen 1.657
Weet je al waarover je volgende stukje gaat, wordt mij weleens gevraagd. Het antwoord wisselt. Soms verdringen de onderwerpen zich in mijn hoofd naar een plek vooraan in de rij. Soms dient zich weinig aan. Met beide houd ik rekening. Ik houd een boekje bij voor de onderwerpen die me te binnen schieten. Het schrijven gebeurt volgens een min of meer vast recept. Dat gaat ongeveer als volgt.
Ik sta vroeg op. Mijn aantekeningenboekje is dit keer blanco. Ik kijk of er in huis nog wat inspiratie…