Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2014, week 8

Liefde en pingpong één

dagcolumn
4.2 met 8 stemmen 316
Er was ooit een man die velen als boeiend ja vaak opwindend ervoeren. Bij wie het lichamelijke en het geestelijke uniek samenvloeiden. Wereldberoemd dan wel berucht om de openhartige beschrijving van liefde en seks. Tumultueus en weerbarstig. Bij hem waren lichaam en geest nauw verbonden. Al beschreef hij vooral het tweede, in interviews speelde hij open boek. ‘A paddle fits my hand as sweetly as a pen’: 'Een batje is mij even lief als de pen’. Pingpong was zijn ding. Wij spreken van…

Massage

dagcolumn
4.1 met 7 stemmen 207
De knopen in mijn rug- en schouderspieren waren zo pijnlijk hard dat ik mij enorm verheugde op de massage. Ik wist dat het geen ontspanningsmassage zou worden maar dat ik bijna aangifte zou gaan doen van poging tot moord, dat had ik ook weer niet verwacht. Na de behandeling had ik twee bloeduitstortingen op mijn rug die qua vorm erg veel leken op Oekraïne (links) en Afghanistan (rechts). Dit kon ik zien in de dubbele spiegel van de kleine massagekamer. Ik dacht niet dat het ooit nog goed zou…

Dyslectisch

dagcolumn
4.5 met 2 stemmen 1.327
Juultje ontdekte vorig jaar dat het heel goed mogelijk was dat ik dyslectisch ben. Ik sluit dat niet helemaal uit, maar heel erg is het ook weer niet. Vandaag zag ik op televisie dat Richard Branson ook dyslectisch is en dat zijn maatschappelijk succes daar mee te maken heeft. Hij kan namelijk niet voor een baas werken, zegt zijn zus. Dyslectici kunnen niet voor een baas werken.
Dat geloof ik niet helemaal. Ik denk dat ze goed in de automatisering kunnen werken, omdat ze daar niet hoeven te…

Woorden maken meer kapot dan Uw kind lief is.

dagcolumn
3.5 met 10 stemmen 330
Natuurlijk zijn wij intolerant in het onzes vaderland. En ik denk maar zo, met gezond verstand nog wel...wat weer niet te rijmen valt met what are you tokkie about, schatje? Alsof je minimaal verzekerd van kinderen moet zijn, een rits diploma's als litteken aan de wand of jouw verontwaardiging wordt meteen opgevat als zijnde uiterst verdacht. Ja kom er maar in, lijfeigene van mening, dat als gegoten zit, tot je geen pap meer kan zeggen.
Iemand die 100 keer kans ziet om de fout in te gaan en…

Poep

dagcolumn
3.3 met 6 stemmen 297
In de Oekraïne vindt een machtswisseling plaats. In Noord Korea wordt de bevolking volgens een VN-rapportage nog steeds zwaar onderdrukt. Wij mogen binnenkort ons eigen gemeentebestuur weer kiezen. De filosoof Alain de Botton legt in zijn nieuwste boek uit dat we dit soort nieuws te gecompliceerd en ver van ons bed vinden om te kunnen boeien. We zijn meer geïnteresseerd in triviale zaken.
Midas Dekkers snapt hoe het werkt en presenteerde deze week zijn boek over een onderwerp dichter bij…