Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2015, week 1

Jos Zuijderwijk †

dagcolumn
4.7 met 18 stemmen 338
25 december is onze vaste zaterdagcolumnist Jos (Joannes) Zuijderwijk in Amsterdam overleden.
Jos is geboren in Monster op 15 augustus 1948 en is helaas niet oud geworden: slechts 66 jaar jong is hij onverwacht gestorven.
In de aula van de Begraafplaats Zorgvlied aan de Amsteldijk te Amsterdam komen zijn kinderen, broers en zussen, neven en nichten, vrienden en vriendinnen bij elkaar om hem te gedenken en hem naar zijn graf te brengen.
Je kunt de familie aansluitend condoleren bij…

Ik ben Charlie niet

dagcolumn
3.6 met 7 stemmen 204
Bij vrijheid van meningsuiting hoort een dikke huid.
Alles en iedereen kan in het moderne westen onderworpen worden aan spot en satire maar niet iedereen heeft een dikke huid.
De huid van mensen die zwaar gelovig zijn is over het algemeen minder dik en zij kunnen zwaar geïrriteerd raken als hun profeet of god, die zich niet kan verdedigen, belachelijk wordt gemaakt. Een cartoon wordt gezien als een aanval en iemand met een uitzichtloos bestaan die zich dagelijks aangevallen voelt doordat hij…

Balletje balletje

dagcolumn
2.8 met 6 stemmen 208
Op 5 januari konden we terugkijken op het politieke leven van mevrouw Rita Verdonk. Ze was, aldus een professor in het bestuursrecht Bröring, de slechtste minister ooit en dat was, zo voegde hij toe, een hele prestatie na Nawijn.
Mevrouw Verdonk ziet dat anders. Nog steeds. En dat is haar goed recht. Ik hou mij altijd voor dat eigenwijs beter is dan helemaal niet wijs, dus moet ik haar dat ook gunnen. Maar in dat programma werd een islamitische man aan het woord gelaten die op een bepaalde…

Overgewaaid

dagcolumn
3.4 met 8 stemmen 241
Vraag niet wat Nederland te betekenen heeft, vraag liever wat het ook te betekenen moge hebben, dus laat die goden er maar buiten. Enigszins als storend element vraag ik mij bij deze of die genen af... wie je eigenlijk wel denkt dat je bent, want het is niet te geloven zo dodelijk vermoeiend allemaal. Sla het nieuws er maar eens op na en geloof mij maar, in alle talen van de regenboog. Zijn we amper van God los, krijgen we dát gemekkah.
Nou ben ik bang dat hier toch echt sprake is van een…

Oranje ondergoed bij defilé

dagcolumn
5.0 met 3 stemmen 174
Ziezo, de eerste dagen van het nieuwe jaar zitten er alweer op. Het terugkijken en vooruitkijken, dé hobby van de afgelopen week, neemt alweer af. Gelukkig, want wat heb je eigenlijk aan dat gedoe? Wat er in het afgelopen jaar gebeurd is, dat weten we wel en wat er nog gaat gebeuren, dat zien we wel.
Toch werkt het wel een beetje verslavend, dat kijkje in het komende jaar. Ergens staat dat onze koning voor zijn verjaardag het belegen defilé weer van stal haalt. Waarom die onderdanige…