Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2015, week 35

Schuld en Boete

dagcolumn
2.0 met 2 stemmen 133
Ik ben een dag kwijtgeraakt.
Ergens deze week.
Ik hoefde nergens naartoe.
Behalve wat spoedklussen 's avonds laat en tot in de kleine uurtjes.…
Ton Hettema5 september 2015Lees meer…

De broer van Plato

dagcolumn
3.5 met 2 stemmen 110
Glaucon, volgens overlevering een broer van de Griekse filosoof Plato, zou hebben gezegd dat mensen liever respect hebben dan dat ze deugdzaam leven. Plato was het daar volstrekt niet mee eens. Een deugdzaam levend mens zou vele malen gelukkiger zijn, dan iemand die niet deugdzaam leeft, maar wel respect zou krijgen. Wat dat betreft was Plato een Calvinist.
Misdadigers en moderne psychologen, althans Jonathan Haidt, neigen ertoe om Glaucon gelijk te geven. Tot nu toe is het niet gelukt om de…

Schutters en asielzoekers

dagcolumn
3.8 met 5 stemmen 153
In het grensplaatsje Kellen wonen sinds een aantal weken honderdvijftig asielzoekers. Turners en badmintonspelers laten zich zonder enige wanklank vervoeren naar een andere trainingsaccommodatie. Ook de schoolkinderen zijn uiterst flexibel. Hun sporthal staat nu vol met veldbedden. De burgemeester en zijn team hebben hard gewerkt om de opvang mogelijk te maken. De krant verhaalt wekelijks over inwoners die zich massaal aanmelden om hulp te bieden. In dit voorstadje van Kleve hebben de burgers…
René Turk1 september 2015Lees meer…

Zweefdate

dagcolumn
3.0 met 2 stemmen 140
Zonnig weer, dus op het terras bij het zweefvliegveld is het dan gezellig druk. Altijd wel wat bedrijvigheid te zien in de lucht en op het vliegveld zelf. Maar ook op het terras.
Want een jonge vrouw stapt wat gehaast uit haar glanzende Mini en beent richting restaurant. Ze ziet er opvallend uit: slank, vlot, sportief en modern gekleed en haar gezicht heeft een beetje een filmsterachtige look. Haar mobiele telefoon heeft ze paraat in de palm van haar hand.
Ze blijft bij een leeg tafeltje buiten…