Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2015, week 41

Vooruitgang

dagcolumn
3.8 met 4 stemmen 179
Op een koud en kaal kamertje op de bovenverdieping van ons huis staat een zwart glimmend apparaat van, ruw geschat, 100 bij 50 cm, dat d.m.v. een staartje verbonden is met een grijs kastje eronder, waar 2 langwerpige knopjesconsoles bij horen… enfin, u begrijpt wel waar ik het over heb.
En op andere plekken in onze leefruimtes liggen en staan gelijkvormige en gelijksoortige voorwerpen, die gelden als de belangrijkste onderscheidings-trofeeën van de tot de uiterste grenzen van mogelijke…

De wereld is niet helder

dagcolumn
4.0 met 7 stemmen 154
Turkije heeft haar mensenrechten niet voor elkaar maar als het land de Syrische vluchtelingen tegenhoudt dan krijgen de Turken zelf makkelijker toegang tot Europa.
De rente is zeer laag in ons land en dat is leuk als je net een nieuwe hypotheek hebt, maar de pensioenfondsen weten zich geen raad, het rendement is te laag om pensioenen te blijven uitkeren.
Daley Blind zegt: We hebben talent genoeg. Huntelaar zegt: Het ligt allemaal aan een gebrek aan talent.
KLM moest kosten besparen en ging…

Mijn vader, de surrealist

dagcolumn
4.6 met 5 stemmen 170
‘Het was vanochtend vier keer negen uur’, vertelde mijn vader. Er was sprake van een rare tijd. ‘En de zeven zonk in de Zee van Azov,’ legde hij verder uit, ‘maar dat kon worden verholpen door er een vierkant op te leggen.’
Mijn vader is geen kunstenaar en toch heeft het iets poëtisch. Het zou zo in een schilderij van Dali passen. Hij slikt geen LSD en toch is het psychedelisch. Je zou mijn vader dement kunnen noemen, maar dement is zo’n rare verzamelnaam voor ‘iets in de…

Nu weet ik het zeker

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 385
Ik schrik wakker van het snerpende gepiep van mijn wekkerradio. Behendig zwaai ik met mijn rechterarm naar het kladblok op het nachtkastje. Grijp het. De pen valt op de grond. Als ik met links onder het stoffige bed tast, is het weg. Vervlogen. De droom. Gisteren ook al dat brood vergeten. Nu weet ik het zeker: ik ben dement!
Ik sprint naar mijn laptop. Hypochonder als ik ben. Google geeft bijna anderhalf miljoen hits. Binnen een halve seconde. Een geheugen om jaloers op te zijn.
Het begint…
René Turk13 oktober 2015Lees meer…