Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2016, week 13

Toekomst

dagcolumn
3.5 met 6 stemmen 152
Als ik vroeg in de avond terug naar huis reed van mijn vorige werk, luisterde ik graag op de autoradio naar het programma van Petra Possel, Frénk van der Linden en Jellie Brouwer.
Dat was - en is nog altijd - interessant.
Kunststof heet 't.
Bijna altijd gaan de gesprekken -met door de golfstroom van Kunst bewogen mensen- over waarom ze doen wat ze doen.…

Referendum

dagcolumn
4.0 met 3 stemmen 132
Hoezeer ik me ook inspan, hoezeer ik me ook probeer te interesseren voor courante zaken in de wereld, zoals nu het referendum, het lukt me niet.
Ik voel me als een puber die probeert z'n eerste sigaret te roken, of een kind dat een slokje rode wijn mag proeven. Zou ik soms allergisch zijn?
Toch probeer ik me over mijn walging en misselijkheid heen te zetten. Ik ben tenslotte een grote jongen. Ik zie er niet afschrikwekkend uit, heb geen enge ziektes (dat heb ik altijd een verdachte opmerking…

Vredesverklaring

dagcolumn
4.5 met 4 stemmen 111
Ondanks dat ze ernstig slachtoffer is van de aanslag op Zaventem is de Française Fanny Clain nog steeds overtuigd dat er veel goede mensen in de wereld zijn en ze heeft gelijk.
Er waren op het vliegveld Zaventem drie aanslagplegers. Zij moesten speciaal met hun bommen naar het vliegveld, wat betekende dat er in Brussel nog maar twee aanslagplegers over waren.
Daar staat tegenover dat Fanny Clain door een hele verzameling van ambulance-personeel, verpleegsters, trauma-artsen en…

Aangeslagen

dagcolumn
3.8 met 4 stemmen 105
Onze spreekmachinerie, het hele complex van brein, strottenhoofd, longen, middenrif, verbindings- en bedieningsspieren en de half-automatische piloot die de woorden, zinnen en taalsequenzen te voorschijn haalt en verklankt, is een fantastisch, ondroombaar complex, maar uiterst efficiënt opererend organisch systeem.
Wie de constructie ervan heeft uitgevonden, wie het concept heeft bedacht, wie de blauwdruk ervan heeft ontworpen, én het ook nog heeft weten in te bouwen te midden van al die…