Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2016, week 45

Politiek Correct

dagcolumn
3.0 met 4 stemmen 132
Dit is een belangrijk onderwerp. En gelukkig weet ik dat jullie een intelligent publiek zijn. Dus ga ik niet aannemen dat iedereen weet waar het over gaat.
Eerst het woord 'politiek', dat in dit geval niets te maken hoeft te hebben met de landelijke, plaatselijke of zelfs internationale politieke bewegingen.
Politiek is in dit geval een woord dat een hoedanigheid, een geestelijke instelling aangeeft.
De beteken-nis of beteken-wolk (cloud) omvat omschrijvingen als:…
Ton Hettema12 november 2016Lees meer…

Zoon kent gek genoeg de weg

dagcolumn
4.3 met 7 stemmen 184
Ik rij met mijn vader van zijn huis in Groningen naar Hanzaplaza in Groningen. Hij heeft geen enkel idee waar we heen gaan.
Het is niet helemaal goed in het hoofd van mijn vader. Zo zegt hij het zelf. En terwijl we door nachtelijk Groningen rijden, kijkt hij zijn ogen uit. Hij herkent misschien wel waar hij is. Hij legt uit dat we naar Amsterdam gaan, maar dat is niet het geval. Er is wel een bord, Amsterdam, en die richting gaan we inderdaad uit, maar daarna slaan we af naar het evenzo mooie…

DIRT DEVIL

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 124
Hij is niet meer weg te denken uit het moderne huishouden en kwam in de plaats van bezem, stoffer en blik, zwabber, rolveger en een machine met een bal waarin je moest knijpen en die stof slechts verplaatste, maar toch op een hoop kreeg. Rond 1900 werd hij uitgevonden. In Engeland.
De bedenker van de stofzuiger richtte zelfs een schoonmaakbedrijf op; The British Vacuum Cleaning Company en ging met het gevaarte op een kar langs de deuren om tegen betaling stof te zuigen. De machine bleef dan…