Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 14

Migraine met addendum

dagcolumn
3.6 met 5 stemmen 1.516
Ja, dat heb ik af en toe, migraine.
Dat symptoom van een turbulent en gepassioneerd geestelijk leven, dat vaak net op tijd waarschuwt voor een naderende kortsluiting van het brein.
Een elektrische storm, een wervelwind van vrije, radicale ionen rond het hoofd, die aangeeft dat het tijd is je over te geven aan de automatische zelfregulering van het natuurlijke veiligheidsmechanisme van de ziel.
De 'reset'knop van ons biologisch-elektromagnetisch-spiritueel-geestelijk apparaat dat we ons lichaam…

Noodhuid

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 3.544
Psoriasis is een tamelijk vervelende aandoening. Je huid wordt rood en gaat schilferen. Je krijgt jeuk. En nare plekken die voor een vreemdeling lijken op zweren, maar die niets anders zijn dan versnelde verwisseling van huid. Je bent aan het vervellen. Niet stukje bij beetje, maar steeds op dezelfde plek en die plekken worden steeds groter.
Dat is de reden dat ik mijn huid ook wel eens noodhuid heb genoemd. Er zijn vier mogelijke behandelingen.
Eerst krijg je zalf. Als je geluk hebt…

Dood spelmoment

dagcolumn
3.8 met 6 stemmen 168
Zappend zie ik beelden van de aankomst van een voetbalelftal bij een hotel. Prachtig beeld.
Dan stappen ze uit de bus met enorme koptelefoons op hun meestal kaalgeschoren koppen. En je zou dan willen weten naar welke muziek ze luisteren. Als ik een gok zou moeten doen, schat ik hun muziek in op hard en agressief. Maar dat kan een vooroordeel zijn natuurlijk.
Dan hun ogen. Wezenloos. Dat kunnen voetballers ook als geen ander, ze kunnen heel mooi wezenloos kijken. Die starende blik in het niets.…

Gedachten over Genialiteit

dagcolumn
3.3 met 3 stemmen 562
Ik luister naar strijkkwintetten KV 516 & 614 die uit de ether zijn geplukt door Wolfgang Amadeus Mozart. Het eerstgenoemde staat in de toonsoort van g-mineur, het andere in es majeur.
Buiten is het net begonnen met zachtjes regenen na een ongewoon warme laatste maartse middag. De tijd is half twaalf 'savonds.
De dagelijkse verkeersstroom is bedaard. Af en toe overstemt nog een verlate vrachtwagen de verfijnde klanken van de kwinkelerend nachtegalende violen, die in parallelle tertsen over…