Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 23

Tegenstrijdigheden

dagcolumn
2.0 met 1 stemmen 1.265
Omdat we zijn aangeland in het prachtige, dualistische domein in de aardse jaarcyclus dat wordt aangeduid als het astrologische teken van de Tweelingen, ook wel Gemini genoemd, leek het me verstandig wat meer definitie te verzamelen en te onderzoeken omtrent deze voor velen raadselachtige tijdspanne en de karakteristieke eigenschappen die zij verleent aan degenen die in haar invloedssfeer het domein van deze planeet binnentreden.
Maar eerst iets over het raderwerk van de tijd en de schijnbare…

Ankersmit toch

dagcolumn
4.2 met 4 stemmen 166
De historicus Ankersmit schreef gisteren in de NRC een artikel om aan te geven dat de kiezer maar beter de premier kan kiezen. Zoals het nu gaat, heeft de kiezer geen enkele zeggenschap over wie in de regering komt. Als goede voorbeelden neemt hij Groot Brittannië, het land van de Brexit dus, de Verenigde Staten, het land van Trump dus, Frankrijk, het land van Macron en Duitsland, het land van Merkel. Nederland zet hij in de rij met Italië, Spanje en België.
Dat rijtje klopt natuurlijk, maar…

En Boeddha heeft het nakijken..

dagcolumn
3.5 met 4 stemmen 1.815
Om mijzelf een beetje uit de depressieve naweeën van voortdurende berichten over terroristische aanslagen omhoog te trekken heb ik een nieuwe formule gevonden. Zelf ben ik een groot voorstander van positief denken, maar wat ik nu heb ontdekt, tart elke beschrijving.
Ik zweer het. Het gaat hier om een nieuwe formule van positiviteit en echte ouderwetse vergevingsgezindheid.
En dat allemaal in de persoon van Nathan Rutjes….
Nathan Rutjes??? Jazeker, Nathan Rutjes. Onbekend? Zoek hem op op…