Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 24

Eeuwig en Tijdelijk

dagcolumn
3.0 met 2 stemmen 106
Het loopt vol in de bieb.
Nog steeds een ontmoetingspunt van belang.
De norse man met de buik stond al om tien voor tien voor de deur.
Ook de mevrouw die nog wat stond te appen of smssen.…

Lodewijk Asscher, de schattebout

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 614
Ergens ben ik bang dat Lodewijk Asscher al aan het rekenen is op welke manier hij minister kan blijven. Ik kan me heel goed voorstellen dat hij minister wil blijven. Het zal niet eenvoudig voor hem zijn om die kans te laten lopen, maar hij weet ook hoe de PvdA heeft verloren en hoe veel druk er is van raadsleden en wethouders overal in Nederland die bang zijn voor de volgende verkiezingen als Asscher toetreedt tot het kabinet. Dat weet Lodewijk Asscher ook.
Natuurlijk horen banen er niet toe te…

Groene flesjes

dagcolumn
3.0 met 6 stemmen 678
Mijn maatje en ik hadden er een jaar naartoe geleefd. 10 juni stond met dikke stift omcirkeld in de agenda. Dag van het weerzien met de mensen van de rust op zeventig kilometer, twee uurtjes lopen verwijderd van de finish. Eén van de vele hartverwarmende ontmoetingen tijdens de Kennedymars van Hengelo. Een organisatie die weet wat wandelaars nodig hebben.
De tweede editie, de mars van twee jaar geleden, het begon onschuldig:
'Wat willen jullie drinken?'
Mijn metgezel die gevat reageerde:…

Waarom zijn bomen verschillend?

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 55
In Nederland staan heel veel bomen. Als ik door mijn raam kijk, zie ik een rode boom en een gele boom en dan is het nog niet eens herfst. Verderop staan groene bomen, eentje met witte bladeren.
En dan die bladeren. Een deskundige kan je aan het blad vertellen van welke boom hij stamt: kastanje, beuk, els, eik, den, spar; allemaal verschillend. Maar waarom hebbe ze al die verschillen? Natuurlijk zijn er bomen die bijna alle zonlicht vangen waardoor de wandelaar in een bos van dat soort bomen…

Alleen als ze vlooien hebben..

dagcolumn
4.2 met 4 stemmen 325
Voor zijn huis staat mijn buurman Wiebe, die lijdt aan het syndroom van schriftelijke gilles de la tourette en daarnaast autistisch is.
Hij staat op één been voor zich uit te staren terwijl hij tegelijkertijd een bak kreeftensalade naar binnen werkt. Ik vraag waarom hij zo staat.
‘Omdat ik dan beter kan nadenken,’ legt hij uit. Dat leerde ik overigens van een gehandicapte flamingo.. Die stond ook zo. Ik wil mij inleven in het gevoelsleven van de flamingo. Wist je trouwens dat Flamingo’s…