Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 41

Vrijdag de Dertiende

dagcolumn
3.4 met 5 stemmen 104
De irrationele dreiging, de vage wolk van ongeluk, die uitgaat van het getal dertien, is zodanig verankerd in het collectieve onderbewuste van (in ieder geval) onze westerse cultuur (sommigen noemen het beschaving) dat zelfs volstrekt rationele personen er een klein beetje ontzag voor hebben en enige extra oplettendheid aan de dag leggen als het alarmlampje van dit getal oplicht in hun dagelijkse omstandigheden.
Deze dreiging wordt nog sterker ervaren wanneer dit getal zich manifesteert in…

Spaans referendum

dagcolumn
3.3 met 3 stemmen 86
Rajoy is een dictatoriale drammer en Puigdemont is een roekeloze avonturier die als het gevaarlijk wordt gauw weer naar huis gaat. Maar schelden is makkelijk en het is natuurlijk beter om een plan voor te stellen.
Hiervoor heb ik het volgende voorstel: organiseer een fatsoenlijk referendum zonder politie en verbod, zodat stemmen geen halszaak wordt.
En in de tweede plaats moet dat referendum niet alleen in Catalonië worden gehouden, maar in heel Spanje. Natuurlijk mogen de Catalanen aangeven…

Wir müssen nur gewinnen...

dagcolumn
3.8 met 6 stemmen 125
Sinds Oberstleutnant Hern Dr. Von Gaal de leiding bij Bayern München over deed een feldwebel Andries Jonker, wie kent hem niet, ging het alleen maar bergafwaarts met dem Andries.
Hij werd trainer van Vfl Wolfsburg en is daar ook weer ontslagen
Andries Jonker.. Een man die de Duitse taal, nog meer dan van Gaal zelf, een extra dimensie geeft.
Een man met prachtige benen onder een rode korte broek. Een hoofd waarvan je zeker weet; dat is een man van traditie: woensdag een gehaktbal en maandag…