Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 42

Privacy

dagcolumn
4.0 met 7 stemmen 139
U kent waarschijnlijk wel het grapje dat gemaakt werd in de tijd van de koude oorlog.
Het ging ongeveer als volgt:
Op het Rode Plein lopen twee bevriende spelden met elkaar te praten over de meest recente zaken betreffende het dagelijks leven van een eenvoudige speld. Plotseling fluistert één van hen nadrukkelijk tegen de ander: sssttt daar loopt een veiligheidsspeld!
Hoewel collectief geheugenverlies een teken van deze tijd is, herinner ik me nog levendig het dreigende gevoel dat algemeen…

Ode aan het boek

dagcolumn
3.8 met 5 stemmen 130
Een boek is een kijk op de werkelijkheid. Een kijk op de werkelijkheid is een beeld. Het is niet de werkelijkheid zelf. Daarom is een boek nooit waar of onwaar, maar overtuigend of niet overtuigend. En als het overtuigend is, kan het een beeld veranderen.
Zo las ik Totalitarisme van Hannah Arendt. Een boek dat best nog een keer gelezen mag worden, ook al is het meer dan vijftig jaar oud. Een belegen boek dus, maar net als goede kaas, of goede wijn, is een goed boek dat lang heeft gelegen alleen…

De dag is begonnen

dagcolumn
3.8 met 8 stemmen 292
Gedroomd dat de kerncentrale in Borssele ontplofte! Heftig! Maar het liep gedeeltelijk goed af. Er werden nu wel eindelijk bijzondere mensen geboren in Zeeland.
Afijn, de koffie loopt. Sportiever zal het vandaag niet worden want ik moet gewoon werken. Over werken gesproken, sinds kort heb ik Netflix. Zal van korte duur zijn want het uitzoeken van een film daar, duurt ongeveer even lang als de film zelf. Daar heb ik gewoon geen geduld voor.
Mevrouw Van Gellekom is intussen bezig met de…

Vraag aan de heer Brouns

dagcolumn
5.0 met 2 stemmen 333
Waarom heeft de heer Brouns (CDA) zo’n hekel aan een onafhankelijk Haren? Brouns, inwoner van Haren en gedeputeerde van de provincie Groningen, waarom?
De heer Brouns legde uit dat de ambtenaren van Haren graag bij Groningen zouden werken, maar nu vertrekken juist ambtenaren om te voorkomen dat ze bij Groningen werken.
De heer Brouns gaf aan dat Haren financieel niet overeind zou blijven, terwijl er geen enkel onderzoek ligt dat dat aantoont. Ik heb dat zelf onderzocht en het is later opnieuw…