Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 43

Voor De Genen

dagcolumn
2.0 met 1 stemmen 163
Voor De Genen
(met dank aan Shaffy)
Vorig weekend stond er een interview in de bijlage van een krant (vk). (Altijd interessant, zo’n vraaggesprek, vooral voor diegenen die zoeken naar de puzzelstukjes die de motieven van de mens achter de façade invullen.)
Een uitgeknipte buste van de man om wie het ging stond op de omslag.…

Winsemius en Schiphol

dagcolumn
3.7 met 3 stemmen 102
Mijn favoriete VVD-er in Pieter Winsemius.
Pieter Winsemius is een fan van Cruijff, vindt dat je alleen gemeentelijke herindeling moet overwegen als je kunt aantonen dat het echt noodzakelijk is en zegt keihard dat hij als minister belazerd is.
Belazerd, zei hij, in een uitzending van Buitenhof, door de lobby van Schiphol. Hij had samen met burgers, de luchtvaartmaatschappijen en Schiphol onderhandeld over de contouren van geluidshinder. Zij moesten, nu voor het laatst, nog één keer verruimd…

Het erotische van BILJARTEN

dagcolumn
2.6 met 8 stemmen 320
Gaat ie dan! Een sportcolumn over biljarten. Nadat ik, zonder verdoving, plotseling op tv met een biljartwedstrijd werd geconfronteerd. Voor hen die niet weten wat biljarten is:
Biljart is die sport waarbij de sportcommentator op TV altijd gaat fluisteren zodra een biljarter met een eind hout tegen een bal gaat slaan. Stoten, noemen ze dat en dat is veelzeggend. Om die sport een schijn van interessantheid te verlenen, noemen ze het stuk hout waar ze mee naar de bal slaan een “KEU”
Een van…