Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 44

Een buurtpraatje

dagcolumn
2.6 met 5 stemmen 916
Bijna elke ochtend en middag zit hij daar in zijn tuin.
In de bocht van de weg, in zijn metalen tuinstoel.
Goed ingepakt, soms scharrelend tussen de bladeren met zo'n simpele houten wandelstok met rubberen dop eronder.
Meestal maken we even een praatje of wisselen een groet met blik van verstandhouding en bijpassend handgebaar.…

Borg/McEnroe

dagcolumn
3.0 met 3 stemmen 86
Onlangs is een film verschenen met de titel Borg/McEnroe. Dit kan, wist ik zeker, onmogelijk een interessante film zijn, maar door een toeval kwam ik toch in een zaaltje in Dordrecht terecht, waar deze film voor een publiek van vier mensen werd vertoond.
Aan het eind was er weer een vooroordeel van mij aan diggelen.
Ik trilde van spanning, ik moest echt bijkomen, zo had ik meegeleefd met de ingehouden emoties van Björn Borg. De man die bekend stond als ijskoude toptennisser bleek een vulkaan.…

Vijftig, het nieuwe veertig

dagcolumn
3.0 met 4 stemmen 158
De benjamin van ons bedrijf rookt zijn dagelijkse sigaar uit eigen doos. Twee vrachtwagenchauffeurs houden een praatje in het bushokje voor de rokers. We genieten allemaal van de herfstzon als er opeens een snel autootje komt aangereden. Twee slanke vrouwen in trainingspak stappen uit. Dat is waar ook, vandaag is het 'Fitplein,' denk ik bij mezelf. De brede sportschooljongen van de firma helpt meteen met uitladen. Waar komt hij ineens vandaan?
Ook ik stroop mijn mouwen op. Met een krat vol…
René Turk31 oktober 2017Lees meer…

KAPPERSLEED

dagcolumn
3.3 met 7 stemmen 90
Even mijn haren laten bijpunten bij de kapper. Naast mij wordt een man van een jaar of zeventig geknipt, ondertussen leest hij de krant. Dat gaat wat moeilijk met het zespersoons laken dat de kapper om hem heen heeft gedrapeerd.
Hij krijgt het toch voor elkaar en ik zit dicht genoeg naast hem om mee te lezen. Op de voorpagina: ‘dode man gevonden met een redelijk verzorgde stoppelbaard’. Is weer eens wat anders dan: ‘optimisme na precisiebombardement op Irak’.
De man naast mij leest het…