Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 45

Wij Gewone Mensen

dagcolumn
2.8 met 5 stemmen 195
Op aanbeveling van een kennis fietste ik gistermorgen naar een vriendelijk café in het dorp en bestelde er een cappuccinootje.
Hoewel het buiten best aangenaam van temperatuur was, liet ik me overhalen om dit schuimende Braziliaanse bonenvocht binnen te consumeren.
Er lag een Volkskrant op de tafel voor me waarvan de kop me toeriep: “Keerpunt: NAVO opent weer hoofdkwartieren”.
Het hoofdartikel werd aangekondigd als: analyse: nieuwe grimmigheid.…
Ton Hettema11 november 2017Lees meer…

Gedenk Jedwabne

dagcolumn
3.7 met 3 stemmen 835
Als een man zo verward kan zijn, dat hij een tijdje over de rails loopt, wachtend op een trein, auto’s in de brand steekt, zomaar, in Culemborg, of met een pistool van zeep een televisiestudio inloopt en zendtijd eist dan wel vanuit een hotelraam op bezoekers van een countryfestival gaat schieten, gewoon, omdat hij verward is, dan vraag ik mij ineens, als dat kan. Kan dan niet ook een volk verward zijn?
Ik lees over het dorpje Jedwabne in Polen dat vlak nadat de Duitsers in 1941 de Russen het…

Quooker

dagcolumn
2.8 met 5 stemmen 164
In gedachten had ik deze column al geschreven. Het zou gaan over doorzetten. Over vallen en opstaan. Diep zitten en weer bovenkomen. Om knallend af te sluiten met een grote lauwerkrans om mijn schouders. Het loopt allemaal anders. De dag van de deadline voor dit schrijven wordt tevens de dag van de bittere waarheid. Overmand door emoties zegt iemand die me zeer dierbaar is: 'Schrijf het gewoon toch!' Dus, bij deze.
Als je een droom hebt, is het belangrijk dat er iemand is die in je droom…
René Turk7 november 2017Lees meer…

POËZIE

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 1.419
Hoewel ik een groot supporter en aanhanger van weernietman Piet Paulusma ben - posters met zijn imposante gestalte hangen kamerbreed in mijn douchecel - kijk ik ook graag naar de Belgische weervrouw. Al was het maar vanwege die geweldige taal. Die Belgische weervrouw begint al meteen anders dan bij ons: ”Goedenavond beste kijkers.”
Doet mij denken aan een met twee handen zwaaiende tante Hannie in 1956 op onze tv. Inderdaad, zo lang is het al geleden dat onze beschaving nog beschaafd…