Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 46

Stukjes en Beetjes

dagcolumn
3.0 met 5 stemmen 487
Toen ik eens door een Engelse vriend werd uitgedaagd om een passende en pakkende melodie te maken bij een van zijn gedichten, werd mij daarmee een stukje aangereikt van de legpuzzel waar ik tenminste mijn hele leven, en zeker ook nog lang daarna, aan blijf werken.
De tekst bevatte onder andere deze zin: all life is a struggle, made harder by doubt, you're only as good as your last desperate bout. Dat hoef ik niet te vertalen toch? Bout betekent zoiets als Klap of Slag.
Misschien kwam het…
Ton Hettema18 november 2017Lees meer…

Psoriasis

dagcolumn
4.3 met 3 stemmen 470
Gisteren droomde ik het weer. Alweer.
Ik werd wakker, droomde ik, en keek naar mijn arm en het was weer terug. Het komt steeds weer terug, psoriasis. Het gekke is dat als ik echt wakker ben, het wel weg is. Ik heb twee keer lichttherapie gehad in het Martini Ziekenhuis in Groningen. De eerste keer kwam het redelijk snel weer terug, maar de tweede keer verdwenen de laatste plekken na de therapie.
Psoriasis bestaat er in diverse vormen. De vorm die ik had bestond uit rode plekken en voortdurend…

Randverschijnselen

dagcolumn
3.2 met 6 stemmen 115
Tijdens de voetbalwedstrijd Schotland-Nederland heb ik echt een wekker nodig gehad om mij wakker te houden.
Wat mij opvalt is dat er geen enkele poging wordt gedaan door Nederland om te winnen.
Hoewel, ze willen wel maar ze kunnen het niet.
Het is vrij duidelijk dat trainer Dick Advocaat, die zijn laatste wedstrijden orchestreert, alles uit de kast haalt om maar niet te verliezen. Want Dick wil een record breken. Hij was de op een na beste coach voor wat betreft het achter elkaar niet…
van Gellekom13 november 2017Lees meer…