Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 47

#metoo

dagcolumn
2.4 met 5 stemmen 223
Vrijheid
Het is een hot item vandaag de dag. En misschien terecht. Dat zullen we moeten afwachten, zoals bij iedere hype. Het is voor mij, voor mijn helderheid van geest, belangrijk om het idee scherp te stellen: waar hebben we het eigenlijk over? Oké, mannen (meestal), die over de schreef gaan. Die inbreuk plegen op anderen. Die de ongeschreven regels van onze onafgesproken afspraken overtreden: gij zult anderen niet misbruiken.
Ja, ik denk dat het uiteindelijk om vrijheid gaat. Maar laten…
Ton Hettema25 november 2017Lees meer…

Mladic

dagcolumn
4.5 met 2 stemmen 924
Levenslang is te kort. Geen straf is te lang.
De vrouw die langs de achtduizend witte palen loopt; palen, waaronder witte botten liggen, onder andere botten van haar twee zonen. “We hebben maar drie botten begraven,” zegt ze, “drie botten van elke zoon.” Dat was wat overbleef.
Voor haar is elke straf die Mladic zou kunnen krijgen veel te kort. “Zelfs als hij jong was, zou hij nog niet lang genoeg in de gevangenis kunnen zitten,” zegt ze en misschien denkt ze erbij dat zelfs als de…

Ritselaar in Huizen

dagcolumn
3.7 met 6 stemmen 508
Bij toeval loop ik langs een pand aan de Lindendreef. Doorzonliving, drie slaapunits, waarvan één met de gebruikelijke afmetingen van een hondenhok en bestemd voor het derde kind dat niet gepland was en waar geen rekening mee is gehouden in het bestemmingsplan.
Ook nog een 'ruim bemeten' zolder die, ‘desgewenst,’ in een handomdraai als ‘study’ kan worden omgetoverd. All around dubbele beglazing uiteraard.
Dat stond allemaal in de verkoopadvertentie die ik las. En nu zie ik het pand…
van Gellekom21 november 2017Lees meer…