Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 49

Sneeuwigheid

dagcolumn
3.0 met 3 stemmen 870
Vanochtend ging ik al vroeg m’n rondje met het hondje maken.
Maar eerst ging ik naar de garage om de koplamp te laten vervangen.
De vorige keer dat het grote licht aan de kant van de accu kapot was, had ik m’n lesje wel geleerd: wat een frustratie! Het kostte me minstens een uur toen, voordat ik dat stomme ijzerdraadje weer terug kon wurmen achter de haakjes in de houder waardoor het lampje op z’n plaats moest blijven.
Als je het nooit hebt gedaan, en nog nooit als ik laatst toen ik…

Porseleinkasten

dagcolumn
4.8 met 4 stemmen 143
Er zijn nog steeds porseleinkasten waar hij nog niet doorheen is gelopen. Er zijn nog steeds tenen, waar hij niet op heeft gestaan. Maar hij is goed bezig. Er is niemand die die door zoveel porseleinkasten liep en zoveel tenen tot moes stampte.
Ik heb het natuurlijk over Donald. De man die beloofde Amerika weer groot te maken, de man die banen beloofde, jawel, de man die zei op te komen voor de gewone man. Maar dan alleen voor de taal van de gewone man, vrees ik, want zijn eerste succes is een…

BEKENDE NEDERLANDER

dagcolumn
3.4 met 9 stemmen 175
Talkshows. Merkwaardig fenomeen. Niet eens zozeer de talkshow zelf, als wel het publiek dat daar meestal omheen zit. Als bij een voetbalwedstrijd.
Ik vraag mij dan altijd af wat zulke mensen dan denken. Mensen die daar vrijwillig gaan zitten. Dat ze dan ‘s morgens wakker worden en dat het eerste wat in ze opkomt dan is: ik ga vandaag publiek zijn bij een talkshow. Ik ga vandaag als klapvee functioneren.
En terwijl het gesprek over kernproeven, wereldoorlogen en gestoorde wereldleiders gaat, …