Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 50

WACHT EENS EVEN..

dagcolumn
3.3 met 6 stemmen 126
Uit ervaring heb ik gemerkt dat het jezelf bewust in de geesteshouding terecht laten komen van WACHTEN, een waardevolle oefening is. Waarom? Het is een staat van zijn, een terugschakelen naar een geeststilte van rimpelloosheid, die je hele wezen in de volledigheid van zichzelf laat verdwijnen en verschijnen.
We worden in het dagelijkse haastje-over van het leven aanzienlijk gestresst door de gejaagdheid en de rusteloosheid van alles wat van ons wordt verwacht; door anderen en vooral door…
Ton Hettema16 december 2017Lees meer…

Vertrouwen is rood

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 115
Vertrouwen is zeer onbetrouwbaar. Vertrouwen is prettig, en handig, maar vertrouwen is niet te vertrouwen. Je vertrouwt een agent. Niet op zijn blauwe ogen, maar op zijn uniform. Dat deed die Antilliaan die voor de grap zei dat hij een pistool bij zich had ook. Een gebbetje. ‘Ik heb een pistool bij me’, geintje, moet kunnen. De politie greep na een flink aantal dronken gebbetjes in en een uur later was de man dood en nu staan de agenten voor de rechter.
Geen gevoel voor humor, zou je kunnen…

Für Elise..

dagcolumn
4.0 met 13 stemmen 182
Winter. Maar toch nog niet echt koud.. Dat je dan minimaal twee ramen openzet. Eén boven en één beneden. En op het moment dat ik een slok thee neem klinken aan de overkant wat onzekere pianoklanken.
Luisterend naar de klanken neem ik een slokje. Dan zet ik de thee neer. Tegen deze pianoklanken kan geen thee op.
Nog steeds klinkt het pianospel onzeker, maar er begint lijn in te komen. Er zit een gedachte achter de aangeslagen noten. Vraag me af of het een jongen of een meisje is, die nu…
van Gellekom11 december 2017Lees meer…