Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 51

Geweld en Verzet

dagcolumn
3.5 met 4 stemmen 92
Deze week bekeek ik het filmpje waarin een rechter uiteenzette wat zijn beredeneerde onderbouwing was van een (bij ons allen bekend veronderstelde) gebeurtenis, een aanhouding, waarbij een man stierf als gevolg van geweld dat door een vijftal politiemannen werd gebruikt. Kernwoorden zijn Mitch, nekklem, pepperspray, den Haag.
Dit betoog van de rechter, dat zo’n vijftig minuten duurde, met een uitgebreide onderbouwing van de overwegingen die hebben geleid tot de uiteindelijke conclusie, lijken…
Ton Hettema23 december 2017Lees meer…

Kerst mis

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 96
U kent dat wel. Kerst komt er aan. De Coca Cola reclame met de oversized vrachtwagen is er weer. Kerstfilms die zonder uitzondering goed aflopen. Sneeuw, op televisie, en weermannen die uitleggen dat er ook dit jaar geen witte sneeuw te verwachten valt.
Op de radio klinkt kerstmuziek en leggen de presentatoren dat het weer gezellig wordt. In de etalages verschijnen kerstmannen, kerstballen en namaaksneeuw. Er worden kerstmarkten georganiseerd. Mensen slepen kerstbomen hun huis binnen.…

BRIEFJE VAN VIJF IS GENOEG

dagcolumn
3.7 met 14 stemmen 668
Ben even naar het museum. Heerlijk om rond te lopen. Een ruimte met abstracte schilderijen. Links iets wat “Zonnehoedje in de Westenwind” heet. Daarnaast: “Piano in vrije val.” Ik zie het er niet echt in. Maar ik ben geen kenner. Links een schilderij dat “koffer in verticale positie” heet. Ik zoek een koffer maar zie uitsluitend een klodder rode verf op een verder leeg doek.
Naast mij staat ineens een man. Ruitjes-colbert, vlinderdasje, halflange broek. Hij houdt duim en…
van Gellekom18 december 2017Lees meer…