Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 52

Bewust Zijn en Evolutie

dagcolumn
1.5 met 2 stemmen 111
Voordat het Nieuwe Jaar begint wil ik een van de belangrijkste zaken van ons mensenleven aankaarten: Bewust Zijn.
Gewoonlijk denken mensen dat bewustzijn iets automatisch is.
Ze denken dat, omdat ze 'denken' dat ze bewust zijn, dat ze dat ook zijn.
Dat is niet het geval.…
Ton Hettema30 december 2017Lees meer…

Het goede voorbeeld

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 96
Yanis Varoufakis is een heel ijdele man die bovendien heel zeker is van zichzelf of op zijn minst heel zeker overkomt, als hij iets over zijn vakgebied vertelt. Hij is de minister van financiën van Griekenland die het land, althans zo wil men mij doen geloven, tot de rand van de afgrond bracht en alleen dankzij standvastig ingrijpen van onze Jeroen Dijsselbloem en de Duitser Wolfgang Schauble is het land er weer bovenop. Wil men mij doen geloven.
Maar ik vrees dat Varoufakis zijn land niet…

Herinnering aan Jos

dagcolumn
4.3 met 10 stemmen 300
Drie jaar geleden, kerstmis 2014, overleed Jos Zuijderwijk. Op een zwaarbewolkte dag begeleidden we hem naar zijn laatste rustplaats. Op Zorgvlied, aan een bocht van de Amstel. Na een bijeenkomst die recht deed aan zijn persoon. Ik prijs me gelukkig dat ik hem heb meegemaakt, want Jos was ook lid van tafeltennisvereniging Tempo Team. Bij binnenkomst stormde hij altijd op de tafels af, zijn enthousiasme overdragend op alle aanwezigen. Daarna voelde het als een voorrecht om met hem balletjes te…
Ton Mantoua25 december 2017Lees meer…

De Swipe kampioen

dagcolumn
4.3 met 15 stemmen 72
Item in het nieuws (?) :”Christian Sercan (16) eerste Nederlands Kampioen Smartphone swipen.”
Het gaat er bij swipen om wie binnen een minuut het snelst kan swipen op zijn mobiel.
De kersverse Nederlands kampioen was erg trots op zijn prestatie: “Ik ben erg blij en trots om de eerste Nederlands Kampioen Smartphone Swipen te zijn.”, zegt de 16-jarige Christian. “Bij een volgend Nederlands Kampioenschap doe ik zeker weer mee!”
Na het grote succes van de eerste editie van het…
van Gellekom25 december 2017Lees meer…

Kerstmis 1961

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 137
Teruglopend door de lange tunnel van mijn herinneringen, over de bemoste kinderhoofdjes, door de mistflarden van het verstilde verleden, zie ik het amberlicht van de tweede helft der twintigste eeuw.
Het jaar des Heren, Anno Domine, is 1961: de nevels trekken langzaam op; de terugspoelende geluidsband echoot door de catacomben van de tijd; schaduwen transformeren en winnen contouren die gestaltes onthullen; vaag herkenbare gezichten doemen op en passeren als vluchtige geesten door de ether.…
Ton Hettema24 december 2017Lees meer…