Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 9

Educatie

dagcolumn
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 359
Educatie
Omdat het vandaag de derde van de derde is, dacht ik vanmorgen, bij mijn dagelijkse ochtend-pagina's, natuurlijk over de significantie van het getal drie.
Het wordt beschouwd als een enorm belangrijk getal, niet omdat iemand dat besloten heeft, maar omdat het aantoonbaar op allerlei gebieden van het leven een rol speelt waar niemand omheen kan.
Dit te leren, te weten en te beseffen, waarbij ik het deze keer aan de creativiteit en inventiviteit van de lezer overlaat dit voor zichzelf…

Radicalen bedreigen niet

dagcolumn
4.3 met 6 stemmen 179
“De radicale islam bedreigt onze identiteit!” Hij zegt het! Hij zegt het echt! Sybrand Buma van een in het verleden best verstandige politieke partij, al jaren lijsttrekker, heeft dit echt uit zijn mond gekregen! Ongelooflijk! De radicale islam bedreigt onze identiteit!
Als dat waar is, is onze identiteit werkelijk een watje. Een voetveeg. Een wissewasje in de wereldgeschiedenis. Identiteiten hebben juist de neiging sterker te worden als ze worden aangevallen. Na een aanval hijsen we de…

De kracht van het NU (Zoektocht naar verlichting 7)..

dagcolumn
3.4 met 7 stemmen 208
Onlangs ben ik bij iemand geweest die in het NU leeft. Hij leert anderen hoe je dat ook moet doen. Verleden en toekomst bestaan dan niet volgens hem. Hoe gezellig is dat!
Nu bel ik hem even want ik merk nog erg weinig van het NU.
‘Dag, Roelof, jij zei toch dat ik in het "nu" moest leven?'
'Ja, bevalt het?'…
van Gellekom27 februari 2017Lees meer…