Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2018, week 14

Deo Vo Lente

dagcolumn
2.5 met 4 stemmen 209
Wonderlijk is het, de uitbarsting van kleur, geur en fleur die ons deze dagen overdondert. Wonderbaarlijk. Miraculeus. Onverklaarbaar.
Overal komt het plantaardig woekeren, de bloezende bloeseming, de magische magnificatie, de nucleaire renaissance van de sappige wortelwezens op volle kracht aanstormen.
Als een kudde wilde hengsten, als een tsunami van overvloed.
Binnen het bestek van een week stulpen de guirlandes, de trechters, de kroonluchters, klokken, kelken, trossen en trompetten van…

Je leven geven

dagcolumn
4.5 met 2 stemmen 319
Je leven geven, ik heb er een hekel aan. Ik doe het nooit en hoop het ook nooit te doen.
The Lone survivor is een film over een Amerikaans elite-soldaat die in Afghanistan met een drie anderen wordt omsingeld door honderden Afghanen en die zich proberen vrij te vechten. Dat lukt niet. Wat volgt is een langdurige ontsnappingspoging van deze vier mannen. Daarbij sneuvelen voor Amerikaanse film heel veel Amerikanen. De hele groep wordt uitgemoord, op één na. Op één na, de eenzame…

Piepkuiken tegenover moedergans

dagcolumn
4.4 met 5 stemmen 160
Marc-Marie Huijbregts gaat gebukt onder het vooruitzicht dat hij met oudjaar moet pieken. Zijn zondagse mano a mano met Paul de Leeuw drukt loodzwaar op hem. De opvallende onderdanigheid waarmee het ‘menneke’ uit Tilburg tegen zijn jeugdidool aanschurkt en zowel het aangeven als het inkoppen overlaat aan De Leeuw, doen het ergste vrezen. Zijn grenzeloze adoratie voor corpulente moeder-de-gans Paul belemmert hem.
‘Als Je Alles Hebt Gehad!’ blijft onvoldoendes scoren. Het bestaat uit…